vrijdag 1 juni 2018

BlueCity in Tropicana
 Herkennen jullie deze nog...?
Het oude Tropicana, voormalig subtropisch zwembad aan de Maasboulevard.
Ooit een unieke topattractie in Rotterdam, want waar kon je nou zwemmen en relaxen met uitzicht op de Maas. Eigenlijk jammer dat het niet meer kan.
In 1988, het jaar dat ik in Rotterdam kwam wonen, werd het zwemparadijs geopend. 
Pas 30 jaar geleden dus!
In 2010 werd het gesloten, er waren plannen om het te slopen en seniorenwoningen te bouwen op deze mooie locatie. 
Een aantal ondernemers kon tijdelijk het pand in en startten kleine bedrijfjes. Voor een niet al te hoog bedrag kwam het een aantal jaar later ter beschikking van het bedrijf BlueCity, een samenwerking van duurzame ondernemers, waaronder het bedrijf RotterZwam, dat toen al enkele jaren in de kelders van het pand oesterzwammen kweekte op koffiedik. 
Nu wordt het langzaamaan gerenoveerd en biedt het onderdak aan kantoren, horeca, een laboratorium en andere bedrijfsruimten. Er is een aantal kringloopeconomiebedrijven in gevestigd en BlueCity ziet zichzelf als een voorbeeldstad voor circulaire economie. Voor de ruimte waar ooit het zwembad zat zijn mooie plannen om er evenementen te gaan organiseren.Bluecity en Citylab organiseerden 'Citylab010 on tour', een evenement waar Rotterdamse plannenmakers netwerken en hun ideeën kunnen pitchen.
Alles onder het motto #makeithappen.
Een aantal Instagrammers kreeg de unieke kans een kijkje te nemen in dit enorme complex en ik was erbij! 
We werden warm ontvangen en kregen een tropische rondleiding door een unieke locatie.
Hierbij dus een wandeling door het zwembad waar een aantal elementen zoals de glijbanen en het dak voor bijzondere plaatjes zorgen, later nog een post over de andere plekken in dit gebouw.Niks teveel gezegd toch? 
Ik kan niet wachten tot het zwembadgedeelte in gebruik wordt genomen als evenementenlocatie, al zal er wel wat aan het binnenklimaat moeten worden gedaan want woensdagavond was het tropisch binnen.


JolandaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...