dinsdag 29 mei 2018

Wandelen langs de RijnhavenWandelend langs de Rijnhaven heb je een prachtig uitzicht op de Kop van Zuid met het Drijvend Paviljoen en het Dobberend Bos op de voorgrond.
De Rijnhaven is ruim 100 jaar geleden gegraven voor de Rijnschepen. Daarna was het lang de haven voor binnenvaartschepen. Nu de Rijnhavenbrug er ligt, is scheepvaart niet meer mogelijk.
De bolders op de kade staaner nog steeds en verwijzen naar het verleden.De moderne architectuur van strakke lijnen is duidelijk aanwezig op de Kop van Zuid. In de plint van New Orleans is LantarenVenster gevestigd, een filmhuis met gezellig restaurant en terras. En dit uitzicht! Heerlijk om hier een filmpje te pakken.


De oude Pakhuizen steken mooi af tegen de nieuwe architectuur zoals De Rotterdam van Koolhaas.
Het Dobberend Bos groeit langzaam uit tot een groen parkje waar je tussendoor kunt varen. Ben benieuwd of er nog nieuwe Noordzeeboeien met bomen gaan bijkomen.Een van de laatste maar wel een heel bijzonder project is Pakhuismeesteren.
Eind juni moet het open gaan, een hotel en de Foodhallen nemen plaats in dit oude pakhuis. 
De eerste versie werd in 1898 gebouwd. Het pakhuis dat hierop stond, brandde in 1937 af. Voor 1940 was op dezelfde fundering al weer een laag teruggebouwd. Na de oorlog werden op de bestaande laag nog drie lagen gebouwd.
Het stond al lange tijd leeg en het is mooi dat er nu een nieuwe bestemming voor is en het pand helemaal is opgeknapt. Pakhuis Meesteren heeft een nieuwe fundering gekregen. In totaal zijn 428 nieuwe palen aangebracht. De nieuwe palen dragen samen met de 125 jaar oude bestaande houten palen het totale gebouw. De karakteristieke originele betonstructuur van het pakhuis is behouden gebleven en is zichtbaar in de vide in het hart van het hotel. Onder het oude pakhuis is een compleet nieuwe parkeerkelder aangelegd.
Nog een maand en dan gaat het open. Weer een aanwinst voor de Kop van Zuid!
Een uniek stukje Rotterdam.

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...