woensdag 11 april 2018

SportFilmFestival, genieten van sport in Lantaren Venster

Pas voor het 4e jaar wordt het SportFilmFestival georganiseerd in Rotterdam, maar het lijkt of het er altijd is geweest.  Na Bioscoop Cinerama  dat te klein werd, is nu het mooie Lantaren Venster op de Kop van Zuid 4 dagen de plek voor de vele bijzondere sportfilms en sportdocumentaires die tijdens dit festival te zien zijn.Van 11 t/m 14 april kun je iedere avond genieten van sportieve prestaties op het witte doek.
Alle sporten komen langs, natuurlijk zijn er wielren- en voetbalfilms maar ook tennis, basketbal, MMA en shorttrack passeren de revue.


Voor de openingsfilm was er een kort woordje van wethouder Sport en de 'hoofdrolspelers uit de documentaire.  
De openingsfilm was A Perfect Game, over drie veelbelovende jonge spelers van de Rotterdamse honkbalschool Unicorns die dromen van een professionele carrière in Amerika. 
Stuk voor stuk beseffen ze: hoe je met je fouten omgaat, bepaalt uiteindelijk hoe goed je bent. De kunst van het falen als leerschool voor het leven.
Een mooie film met een Rotterdams thema. 
Het festival is geopend!


Naast de films is er ook ieder avond om 21.00 uur een sport-talkshow gepresenteerd door Wilfried de Jong die bekende gasten uit de sportwereld interviewt. En dan komen er mooie verhalen los.
Ocobar speelt de openingstune en dan kunnen we beginnen!Steven Rooks (oud-beroepsrenner) en Lucinda Brand (profwielrenster) bijten het spits af, wielrenverhalen over heden en verleden komen voorbij. 
Dwayne en Tyriq Kemp de honkballers uit de mooie openingsfilm vertelden hun persoonlijke verhaal over de jaren dat zij gevolgd zijn voor deze film. Sjoerd Mossou en Arno Kantelberg sloten de rij met hun fascinatie voor George Best, ook een sportdocumentaire die op het festival te zien is.


\

En natuurlijk mag petje op, petje af niet ontbreken in een talkshow van Wilfried. Zonder petje maar met handopsteken worden de sportvragen beantwoord. 
Naast de talkshow zijn er iedere avond verschillende films te zien en is er natuurlijk een afterparty. 
Muziek mag niet ontbreken, LantarenVenster is één van de bekendste jazzpodia van Nederland.
Elke avond kun je lekker ‘blijven hangen’ in de foyer, waar verschillende dj’s aanwezig zijn...

Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...