zondag 8 april 2018

Ook de laatste lopers winnen hun marathon!De marathon van Rotterdam is altijd een fantastisch evenement in de stad. 
Langs het hele parcours staan de toeschouwers de lopers toe te juichen. En dat geldt zeker niet alleen voor de winnaar en de lopers vooraan in de race maar misschien nog wel meer voor de lopers in de achterhoede. De lopers hebben hun naam op het startnummer staan en deze zware tijden zijn er toeschouwers die iedere loper persoonlijk toeroepen om ze een mentaal zetje te geven!

Ik begin mijn fotoverslag bij het Kralingse Bos, net voorbij het 35 km punt op en op het moment dat de wedstrijd voor deze lopers bijna gaat sluiten. De helikopter hangt boven ze in de lucht.


Meer richting het centrum zie ik de vuilniswagens die de route afbakenen voor evt verkeerd willenden. Simpel maar effectief en na de marathon worden ze direct ingezet om de rommel op te ruimen.


Op de Blaak val ik met mijn neus in de boter als een groepje vriendinnen met een prachtig spandoek hun vriendin langs zien komen, het gejuich was enorm.
De Rotterdamse iconen vormen een mooie achtergrond voor deze laatste lopers. Hoe fijn is het om deze laatste kilometer samen met je kleinzoon, dochter of zonen te lopen?!

Natuurlijk zijn de sportoutfits in de meerderheid maar deze 'dames' hebben hun best gedaan om op te vallen. Ik had ze eerder bij het 35 km punt al gesignaleerd.
Op naar de finish op de Coolsingel!Hoe dichter ik bij de finish kom, hoe drukker het wordt. Gejuich en applaus voor al die lopers die al uren en uren lopen en door het publiek op hun laatste meters worden gedragen.
Wat moet dit een bijzonder gevoel zijn.Nog even en dan komt de laatste er echt aan.
Deze laatste loper wordt door de burgemeester en de winnaar van dit jaar, onthaald en geëerd.
En dan zien we haar, met luide sirenes van de 12 motoragenten die achter haar rijden en toegezongen met het "you'll never walk alone" en met oranje confetti, komt ze over de finish. Een bijzonder moment om mee te maken, kippenvel. En vast net zo mooi als om de winnaar te zien finishen...Het feestje is weer voorbij, volgend jaar april kunnen we weer genieten!

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...