zondag 11 februari 2018

Rotterdam viert 7 dagen lang het Chinese New Year!

Honden en dansende draken nemen Rotterdam over! Rotterdam viert traditiegetrouw het Chinese nieuwjaar, dit jaar van 12 tot 18 februari.


En het festival is dit jaar groter dan ooit! Op verschillende plekken in de stad worden culturele, culinaire en muzikale activiteiten georganiseerd. Dansende draken en leeuwen keren terug tijdens de traditionele kleurrijke parade op en rond de West-Kruiskade, de chefs van Las Palmas runnen de Peking Express, en er zijn talloze kinderactiviteiten. Het festival is zoals altijd gratis toegankelijk
De hele week zijn er activiteiten en leuke dingen te zien en te doen.


Bekijk bijvoorbeeld de Chinese Vlaggenparade aan de Boompjeskade en de Chinese Wensboom in de Bijenkorf. Of de hondententoonstelling in het Timmerhuis.
Ben je geïnteresseerd in de economie van China? Bezoek dan het symposium ‘China in Focus’ op de Erasmus Universiteit die in samenwerking met de studentenvereniging Chinese Student Association is georganiseerd.
Voor de filmliefhebber draait donderdag de feelgood film ‘This Is Not What I Expected’ in KINO in samenwerking met filmfestival CinemAsia.
Op vrijdag is er een bijzonder concert in De Doelen waar zangeres Lan Lan het podium zal betreden. Ben je een liefhebber van de Oosterse keuken, mis dan vooral niet de Peking Express waar de chefs van het bekende restaurant Las Palmas zorgen voor culinaire hoogstandjes in een rijdende tram door Rotterdam.

Op zaterdag 17 februari staat Rotterdam in het teken van de Hond met vele evenementen en activiteiten in de stad. Bezoek bijvoorbeeld het Chinese festivalterrein in Wijkpark Oude Westen met pop-up restaurants, een Chinese minimarkt, een Kooktheater en natuurlijk een groot podium. Ook is hier voor de kinderen van alles georganiseerd, zoals knutselen, schilderen, schminken en namen vertalen in het Chinees.
Traditiegetrouw vindt er zaterdag een draken- en leeuwenoptocht plaats en wordt de dag afgesloten met een grote vuurwerkshow. 
Op zondag is de optocht met leeuwendansers voor het eerst op Katendrecht. Deze plek heeft een grote Chinese historie en heeft bijgedragen aan het ontstaan van de Chinese community in Rotterdam. Heel bijzonder dus!


Bekijk het volledige programma op www.rcny.nl en houd de social media kanalen in de gaten voor de laatste updates!

Tot zien en alvast happy new year:)

Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...