zaterdag 18 november 2017

Herfstwandeling in het ParkHet Park bij de Euromast is in alle jaargetijden een feestje om te bezoeken. In het voorjaar met het ontluikende groen, in de zomer is het een mooie plek om verkoeling te zoeken en in december wordt er een echte ijsbaan neergelegd. 
Maar de herfst laat toch wel haar mooiste kleuren zien aan de prachtige, oude bomen. Het Park is in de 19e eeuw op twee voormalige buitenplaatsen in Engelse landschapstijl aangelegd door de tuinarchitect Zocher.De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 gebouwd en is nog steeds een favoriet van veel toeristen. Bezoekers kunnen met de Euroscoop, een lift die rondom van glas is, vanaf het Euroscoopdek op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter. En je kunt je wel voorstellen wat het uitzicht nu is, met dit mooie park aan de voet van de Euromast!De slingerende waterpartijen geven leveren mooie reflecties op.
Naast oude mooie bomen staan er in het Park prachtige panden waarin ook een aantal restaurants zit. 
Parkcafé Parqiet is een van de laatste aanwinsten. Vanaf 8 december ligt hier voor de deur een ijsbaan waar je een maand lang kunt genieten van het IJsvrij Parkfestival


 Ook is er mooie kunst te zien in het Park waaronder sculpturen en beelden, de moeite waard dus om hier een heerlijke wandeling te maken. 
In het Park worden in de zomer ook regelmatig festivals gehouden en is het op een heel andere manier genieten in het groen.
Bij het beeld van Wilhelmina ga ik het Park weer uit en loop verder langs de Maas...
Wordt vervolgd dus!

Tot ziens in Rotterdam:)
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...