maandag 4 september 2017

De 40e Havendagen waren werelds


 Voor de 40e keer de Wereldhavendagen. Ieder jaar een spektakel en feest der herkenning!
Het schip van P&O Ferries vaarde in een dagtocht van Europoort naar de Erasmusbrug in het centrum van Rotterdam en weer terug. Aan boord wad van alles te doen en zien maar de aankomst in Rotterdam moet vast het leukste zijn geweest.
Het enorme schip meerde af aan aan de Wilhelminapier en dat leverde mooie plaatjes op.
En daar gaan ze weer!Het zware-lading-schip BigRoll Baffin is enorm en er staan lange rijen om het te bezoeken. Maar ook vanaf de kade maakt het een mooi plaatje.Er zij veel manieren om Rotterdam vanaf het water te bekijken: met de Spido maar ook met een snelle speedboot.Er vaart van alles van heel groot tot heel klein....een bootje van de posterijen.
 

Veel organisaties laten hun kunnen zien. Hier een demonstratie van de KNRM die iemand vanuit een helikopter op een reddingsboot afzetten en weer ophalen. Vanaf de Erasmusbrug heb je mooi zicht.   De marine pakt altijd flink uit en de Karel Doorman was open om te bezoeken, wederom een enorme publiekstrekker.
 


Voor de kinderen is er van alles, hier leest Joris Lutz voor uit eigen werk en heeft de suikerspin gretig aftrek.


De Rijnhaven was de locatie voor roeiwedstrijden. 


 

Het waren mooie wereldse havendagen. Ruim 400.000 mensen hebben weer genoten in de zon van alles in en om het water en de havens. Op kades, boten en tijdens de vele excursies. Op naar de 41e editie!


Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...