zondag 27 augustus 2017

Welkom Thuis, straattheater op Zuid


Deze zomer zijn er in Rotterdam veel kleinschalige festivals met allerlei thema's. Muziek- en straattheater was gisteren te zien en vooral te horen op het Deliplein en de Wilhelminapier.
Fantastische acts waar velen van genoten in de zon, tegen het decor van Katendrecht en Hotel New York.Bij het trio van het Ukelele Paradijs was het niet alleen luisteren maar ook meedoen!
De aankleding was zomers en tropisch, passend bij het thema Welkom Thuis....


Foodtrucks met lekkere hapjes en drankjes mogen niet ontbreken op een festival, op het Deliplein kon niet alleen bij de vele restaurantjes worden genoten maar ook al wandelend langs de vele activiteiten. Het was gezellig druk en de acts konden rekenen op veel publiek van jong tot oud.

Op het Koninginnehoofd is het met mooi weer altijd druk. Het terras bij Hotel New York is een favoriete plek van veel Rotterdammers en toeristen. 
In de ligstoelen en op het gras heb je een prachtplek om te genieten van de bootjes en de zon!
En als je dan ook nog wordt vermaakt met straattheater....
De Llliterate Launderettes vermaken het publiek met muziek en poëzie in hun kleurrijke outfits en decor. 
En dan komt  de groep Neo-Fanfare 9x13 eraan in hun opvallende kostuums en kar vol toeters en bellen. Is het een fanfare? Nee, ze noemen zichzelf een neo-fanfare, met nieuw gecomponeerde muziek voor slagwerk, elektronica en junkpercussie. De choreografie en de bizarre outfits bij het stuk 'Trance',  maken dit optreden op deze mooie locatie compleet. Ik heb er enorm van genoten en maakte een uitgebreid fotoverslag.

Vandaag kun je op het Deliplein naar de Kaapse Vintagemarkt. En volgende week is er het (uitverkochte) Nacht van de Kaap tijdens de WereldHavendagen. 
Dit alles op Rotterdam Zuid!

JolandaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...