zondag 2 juli 2017

Waterweekend in het Maritiem District


Dit weekend was het feest in het Maritiem District. Dit gebied is bekend van de markante RedApple en Vessel11 maar ook een locatie die steeds meer in de picture komt oa door leuke restaurantjes. De Wijnhaven ligt tussen de Oude Haven en Leuvehaven dus een prima decor voor het Rotterdamse Waterweekend. 


Er was lekkere muziek en straattheater door toneelvereniging Echt Liefde! Iconen uit Rotterdam kwamen tot leven, zoals Heintje Davids en Kaat Mossel. 

Groot spektakel kwam van de 400 zwemmers die meededen aan de 010 City Swim.
Ze zwommen voor het goede doel Maak kanker kansloos van de Daniel den Hoedkliniek.
De start bij de Red Apple en daarna zwommen ze een rondje om het Wijnhaveneiland.


L\Ze zwommen langs de Wikkelboat in de Red Apple Marina. De wikkelboat is een tiny house van golfkarton waarin sinds kort een airbnb  is gevestigd. Te leuk om hier te overnachten!

De zwemmers kwamen vanuit de Leuvehaven en maakten een extra rondje in de Wijnhaven en passrede 2 x de Regentessebrug. Daarna terug richting de Leuvehaven voor een finish bij de nieuwe Leuvetrappen aan Plein 1940.
Het was een fotogenieke zwemtocht zoals je ziet.

De drijvende Leuvetrappen aan Plein 1940 zijn ontworpen door het Rotterdamse kunstenaars- en architectencollectief Observatorium. Ze gebruikten West-Europees sparrenhout. Volgens Observatoriumeigenaar  Reutelingsperger zijn de trappen zó duurzaam dat ze eerste tien jaar geen onderhoud nodig hebben. 
De gemeente wil de trappen de komende 5 jaar op verschillende plekken in de stad aanleggen. Er  wordt gedacht aan het Eiland van Brienenoord, het Boerengat en de Merwe-Vierhavens. Op die manier moet de verbinding tussen het water en de stad benadrukt worden.Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...