dinsdag 16 mei 2017

Wat een dag!


Zondag 14 mei 2017 gaat de boeken in als de dag dat Feyenoord na 18 jaar weer landskampioen werd. Je kan het niet gemist hebben want wat zijn de Rotterdammers blij en trots!
Ook is 14 mei de dag dat Rotterdam in 1940 werd gebombardeerd. En ieder jaar wordt herdacht dat het centrum vrijwel volledig werd weg gevaagd en honderden Rotterdammers de dood vonden. 
Maar ook dat we sterker terug zijn gekomen. 
Het motto 'sterker door strijd' was dus dubbel toepasselijk op deze dag.
De herdenking vind altijd plaats bij het beeld van de 'Verwoeste stad', van Zadkine, vlakbij de Coolsingel.
Het beeld stelt een menselijke figuur voor zonder hart, symbool voor het hart van Rotterdam dat verloren ging bij het bombardement. 
Rotterdam kreeg het beeld cadeau van de directie van De Bijenkorf. Voorwaarde was dat het beeld nooit verplaatst mag worden. 
Het beeld is in Rotterdam het symbool geworden van de 2e wereld oorlog en een belangrijke plek in de stad.Natuurlijk waren hier ook Feyenoord supporters aanwezig.
Met op de achtergrond de nieuwe architectuur van de wederopbouw, wordt er gesproken door burgemeester Aboutaleb en gezongen. 

Het blijft altijd een bijzonder moment als om iets voor half 2, de tijd van het bombardement,  de klokken in de stad 2 minuten luiden. 
Een moment om even bij stil te staan, zelfs als je na 18 jaar weer kampioen kan worden!

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...