woensdag 24 mei 2017

Ode aan het LeuvehoofdWat ga jij doen dit lange warme hemelvaartsweekend? 
Een fantastische plek om van de zon te genieten en toch een fris windje te voelen, is op het Leuvehoofd.
Zowel de Aida Prima als de MS Rotterdam leggen de komende dagen aan, aan de Wilhelminapier. Dus dat levert weer mooie plaatjes op. 
Op mijn foto's zie je trouwens de kleurrijke Norwegian Getaway figureren.
 


Dit is ook de plek waar De Boeg staat, het oorlogsmonument dat de 3500 opvarenden van Nederlandse koopvaardijschepen herdenkt die in de Tweede Wereldoorlog het leven verloren.


Het Leuvehoofd is dus niet alleen een mooie plek om van de zon te genieten op een van de bankjes aan het water of verderop aan de Boompjes in het gras. 
Ook het uitzicht is er top. De Kop van Zuid aan de overkant van de Nieuwe Maas, op Zuid, bevat architectonische plaatjes.

 

De Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf, onder meer bekend van de inrichting van de High Line in New York, leverde het ontwerp van het parkje op het Leuvehoofd. De beplanting is zo, dat er altijd wat bloeit. Ik vind het erg mooi en alleen voor de planten en bloemen kom ik er regelmatig even kijken..
 


En natuurlijk is het de locatie om van de boten en schepen te genieten die in allerlei vormen voorbij komen.

 

 

Op de Boompjes in Rotterdam wapperen dagelijks alle vlaggen van de Verenigde Naties. Met meer dan 174 nationaliteiten in Rotterdam is dat niet meer dan logisch!
Rotterdam verwelkomt alle wereldburgers met een vlag en is trots op haar internationale karakter, aldus de website van de Vlaggenparade.


Het Leuvehoofd: een mooi plek in Rotterdam dus waar je zeker langs moet gaan als je een dag of weekendje Rotterdam doet. Neem wat te eten en drinken mee, zoek een plekje in de zon en geniet!

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...