zondag 19 maart 2017

Street art in Crooswijk.

Leegstaande panden van woningbedrijf Havensteder aan de Boezemstraat in Crooswijk, zijn de afgelopen weken omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk! 
New Yorkse streetart-kunstenaars van The Bushwick Collective, zijn naar Crooswijk gekomen om samen met Rewriters010 aan de slag te gaan.
Rewriters010 maakt zich hard voor straatkunst zoals graffiti & street art. Ze geven Rotterdamse straatkunstenaars een platform in hun eigen stad. Ook buiten Rotterdam en Nederland worden de kunstenaars gevraagd voor muurschilderingen en exposities.
 


De slooppanden aan de Boezenstraat, zo'n 800 m2, zien er nu dus enorm kleurrijk uit en zijn de moeite waard om langs te gaan. 
Street art kan een goed middel zijn om wijken op te waarderen. Al eerder bleek dat in Rotterdam bijv in het Oude Westen, het geeft een wijk letterlijk kleur en maakt een buurt aangenamer om te zijn.
Ook in New York wordt dit op deze wijze toegepast. 
Ik moet zeggen, ik vind het er fantastisch uitzien en het is eigenlijk jammer dat de panden aan het eind van het jaar gesloopt gaan worden.

De 20 kunstenaars van The Bushwick Collective uit New York werkten trouwens gratis mee aan dit gave kunstwerk.  Het zijn graffitipioniers: sommigen van hen behoren tot de eerste street artists. Ze kwamen naar Nederland voor een project voor McDonald’s en in hun vrije tijd werkten ze aan de Rotterdamse muur. Graffiti hoort bij een hippe en rauwe stad als Rotterdam. Op veel locaties in de stad zie je gerse kunstwerken.
Rewriters010 ontwikkelde ook een streetart-route en app waarmee je langs deze mooie straatkunst kunt lopen. Ik ga deze binnenkort eens downloaden en ben benieuwd wat ik tegenkom!

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...