woensdag 22 februari 2017

Rotterdam, stad van water en bruggenRotterdam wordt doormidden gesneden door de Nieuwe Maas. Op deze rivier is het altijd druk met beroepsscheepvaart maar ook pleziervaartuigen zoals de watertaxi's.
Een levendige waterweg dus. 
Om van Zuid naar de andere delen van de stad te kunnen gaan liggen er verschillende bruggen. Natuurlijk de rode Willemsbrug en de witte Erasmusbrug.


Vroeger werd de Hef gebruikt als spoorbrug, in de jaren 90 is de trein ondergronds gegaan en is de Hef werkloos geworden. 
Al jaren is de vraag: wat doen we met de Hef? Een goede bestemming is er nog steeds niet maar er is wel een grondige restauratie geweest. Vorige week werd het 'val' gedeelte weer in de stalen gerestaureerde brug gehesen en is het plaatje weer compleet!
Genieten toch?
En nu is de volgende brug aan de beurt!
De Willemsbrug krijgt een nieuwe lik rode verf aan de binnen en buitenkant. En er komt nieuwe verlichting zodat we straks weer volop kunnen genieten van de rode brug.
Een wandeling langs de kade langs de Nieuwe Maas is altijd een genot, er is zoveel te zien op en langs het water.
Wat blijft het een mooie combinatie: de Hef met de oude pandjes van het Noordereiland en een binnenvaartschip dat langs vaart. Een echt Rotterdams plaatje!


De mooie Hef is trouwens ook weer te koop op canvas bij House of Seasons, ook in XXL!

JolandaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...