zondag 8 januari 2017

Rotterdam van boven


Afgelopen week kreeg ik de kans om een serie foto's te maken vanuit een van de woningen in de woontorens aan de Boompjes. (Dank je Anja!)
En dan krijg je weer een hele andere kijk op Rotterdam!


Het Noordereiland is in volle glorie te zien. De oude pandjes met op de achtergrond de (nog) onttakelde Hef en op de Maas de scheepvaart.De Hef wordt in 2017 weer compleet als de val er in wordt gehangen maar is ook nu mooi. 
Ook het kantoorgedeelte de Brug van Unilever, links naast de Hef, is een vast punt aan de Maas. En een mooi contrast met de 'mini'huisjes ervoor. Wat lijken ze klein terwijl het echt 4 of 5 laagse woningen zijn. Vroeger werden deze huizen veelal bewoond door schippers, toen lagen de schepen rijen dik langs de kades.En wat een plaatje is dit! Uniek toch, de 'kleine' huisjes aan de kade met erachter de kolossen van de Kop van Zuid. En wat een mooie kleurencombinatie. Je zou bijna denken dat hierover is nagedacht.
Op Instagram is deze foto gedeeld door vele Rotterdamse accounts en dat snap ik heel goed.Voor ik omdraai, nog even een blik in de verte op de windmolen en de Van Brienenoordbrug, wat liggen ze hier ver uit elkaar trouwens. 
Links op de foto zie je het Hulstkampgebouw.  De eerste steen van dit Rijksmonument werd gelegd in 1888. Vanaf 1892 diende het gebouw als margarine- en kaasfabriek. Daarna zat tot de jaren 70 de firma Hulstkamp & Zoon er met een jeneverdistilleerderij. Bij de aanval op Rotterdam in mei 1940 werd dit gebouw als een van de eerste door Duitse militairen bezet. Van 1980 tot 1995 was er het Mariniersmuseum gevestigd. Momenteel kun je het afhuren voor feesten en evenementen, ook is er een bedrijfsverzamelgebouw gevestigd.


De Leuvehaven met de Graanelevator, Maritiem Museum en oude schepen zijn ook weer klein vergeleken met de torens van de banken en verzekeringsmaatschappijen aan de Blaak .
En vanuit deze hoek is de Markthal ook niet eens zo groot. De appartementen op het Wijnhaveneiland vallen nu echt op. Wat een mooie plek om te wonen.Leuk om weer eens een hele andere kijk op Rotterdam te hebben. 
De stad te bekijken vanaf hoogte vind ik trouwens erg leuk. Ik ben dus ook altijd op zoek naar unieke locaties om te fotograferen. Dus woon of werk je hoog en mag ik vanaf jouw balkon of uit jouw raam foto's maken, dan hoor ik het graag:)

JolandaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...