maandag 28 november 2016

Uit mijn eigen stad
Een supergave plek in het havengebied is Uit je eigen stad.
Deze stadsboerderij lig in het havengebied M4H en hier worden in de moestuin en in kassen allerlei groentes en kruiden verbouwd. Ook zijn er kippen en kan je er een moestuin huren zodat je zelf aan de slag kan.
Tijdens de Havendagen was ik er, dronk er een drankje op het terras, maakte wat foto's en proefde de ontspannen sfeer.


In het restaurant kun je genieten van lekkere bijzondere en gezonde gerechten gebaseerd op de producten uit eigen tuin.
En het is er niet alleen lekker maar ook sfeervol zoals je kunt zien!
De industriƫle inrichting hoort helemaal thuis in deze loods.
Als ik deze foto's zie krijg ik heimwee naar de zomer. We moeten helaas nog even wachten voor we weer kunnen genieten in de zon op een terrasje.
Maar ook in de winter is er genoeg te beleven hier.

Op de achtergrond zie je nog net de Marconitorens. Ooit gevuld met Rotterdamse ambtenaren. De komende tijd worden ze omgebouwd tot huurappartementen dus nieuwe klandizie voor Uit je eigen stad.

In een aantal van deze kassen kan het hele jaar door worden verbouwd en geoogst.
Op woensdag 30 november vindt de herfsteditie van het 'Aanschuifdiner Uit Je Eigen Stad' plaats. Het restaurant is deze avond dicht en er wordt gegeten aan 1 lange tafel in de kas. Er is voor ieder wat wils: vlees, vis en groente gerechten zullen in schalen op tafel gezet worden.
Heel gezellig lijkt me, ga naar de site voor meer info.In het weekend is hier een stadsmarkt waar je verse producten kunt kopen. 
Een groot gedeelte van het jaar staan ze ook op de Oogstmarkt op het Noordplein. 
Sinds kort zijn ze ook te vinden bij het Centraal Station waar je dus kunt eten 'uit je eigen stad' als je onderweg bent. 
Zaterdag 3 en 17 december staan veel voornamelijk Rotterdamse ondernemers op een extra boerenmarkt op het Noordplein, zo ook Uit je eigen stad.Op de website van Uitje eigen stad kun je alles vinden over de vele winteractiviteiten, het restaurant met de heerlijke menu's en de markten.

Zo ga je gezond 2016 uit!
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...