zondag 25 september 2016

Wandeling door Het Park


Een boshut op de Veluwe? Nee hoor, het Park bij de Euromast in Rotterdam!
In 1852 ontworpen door architect Zocher en zijn zoon, geïnspireerd door de Engelse landschapsstijl.

Het Park is het bekendste park van Rotterdam, gelegen ten westen van het Centrum. Het Park is gelegen aan de de Nieuwe Maas en het Scheepvaartkwartier. Het Park heeft geen officiële naam, maar staat bekend als Het Park.
Chalet Suisse is een chalet in Zwitserse stijl, het werd in 1938 gebouwd voor de wereldexpo in Luzern in Zwitserland en in 1955 in zijn geheel verhuisd naar Rotterdam. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw kwam ‘tout’ Rotterdam vaak eten in het restaurant.

 
Het park is een groene oase aan de rand van de stad. 
Er zitten verschillende restaurants aan en er worden in de zomerperiode regelmatig evenementen georganiseerd zoals de Zomerzondagen en de dag van de Romantische Muziek.Het standbeeld van Hendrik Tollens, Rotterdams dichter uit de eerste helft van de 19e eeuw. De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 gebouwd in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel en werd geopend door prinses Beatrix. In 1970 is een 85 meter hoge opbouw op de Euromast geplaatst; de Space Tower, waarmee de Euromast weer het hoogste bouwwerk van Rotterdam werd, de toren heeft nu een totale hoogte van 185 meter. Je kunt met de Euroscoop, een lift met rondom glas, vanaf het Europscoopdek op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter.
Ik ben er lang geleden op geweest maar met mijn hoogtevrees is het niet mijn grootste hobby. Binnenkort wil ik het toch weer eens doen want het uitzicht is fantastisch en het is een prachtige plek om foto's van Rotterdam te maken. Zeker van het park nu de herfst er weer aan komt.

Een van de nieuwe hotspots in het park is Parkcafe Parqiet''Een plek waar de geweldige hectiek van Rotterdam eventjes is te ontvluchten'' zoals zij zelf zeggen. Met oa koffie van 'Man met Bril', suikervrij lekkers van 'Sue' en gezonde sapjes van 'Sajour', 3begrippen in Rotterdam, een heerlijke plek om even bij te komen. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, zoet en borrel.Maar je kunt natuurlijk ook zelf een parkfeestje organiseren zo onder de Euromast.
Het is een heerlijk park voor een wandeling of om te picknicken en te genieten van het prachtige groen.

Aan de westkant van het Park is in 1914 de houten Noorse Zeemanskerk gebouwd. Het kerkje was een geschenk van het zojuist onafhankelijk geworden Noorwegen aan Rotterdam en is als bouwpakket naar Nederland verscheept. Bij de aanleg van de Maastunnel is de Noorse Zeemanskerk verrold naar zijn huidige plaats aan de Westzeedijk.
Een uniek bouwwerkje dat nog steeds in gebruik is en waar in december altijd een kerstmarktje wordt gehouden.


Het Park, een mooie groene plek in de drukke stad.
En nu de herfst er weer aan komt de moeite waard om heen te gaan.

JolandaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...