maandag 29 augustus 2016

Wit feestje in de Cruise TerminalJa het was weer zover. 
Het is bijna het einde van de zomer, al had ik het gevoel dat de zomer afgelopen week pas was begonnen, en dat betekent voor ons Diner en Blanc.
De locatie is altijd een verrassing. We worden uitgenodigd door onze 'chef de bus' met verhullende mails en verzamelen met honderden anderen volledig in het wit gekleed op een parkeerplaats in Rotterdam. In de bus horen we dat het helaas geen buitenlocatie wordt ivm de weersverwachting maar dat we naar Rotterdam gaan naar een binnenlocatie en wel...de Cruise Terminal aan de Wilhelminapier.
Na aankomst sjouwen we onze tafels, stoelen, picknickmanden en koelboxen gevuld met een 3 gangendiner, bestek, wit servies en wijn naar binnen.
Daar begint de grote chaos die opbouwen heet, maar niet veel later staan er rijen wit gedekte tafels met kaarsen en bloemen en de eerste gang van ons diner klaar. 


Het is een bijzondere locatie waar de laatste warme zonnestralen op deze zaterdagavond door de ramen schijnen. Als de cruiseschepen aan de kade liggen is dit de plek waar passagiers inchecken en inschepen. Nu zitten 1500 mensen te genieten van een heerlijke maaltijd, samen met vrienden en bijzondere acts die langs wandelen.
Diner en Blanc Nederland werd voor de 8e keer georganiseerd en ik was er al 6 keer bij.
 Het idee ontstond ooit in 1986 in Parijs en is sindsdien over de hele wereld een terugkerend fenomeen. In 2011 was Rotterdam ook al het toneel van Diner en Blanc, toen aan de Erasmusbrug. En 2 jaar later was het witte feest in de Laurenskerk.

Langzaam valt de schemer in en valt de avond over de stad.
Na het diner wordt er gedanst bij de DJ , gelachen en  gepraat met oude en nieuwe vrienden en ook genoten op de kade van het prachtige uitzicht op Rotterdam!
Om 24 uur rijden de bussen voor, ruimen we alles op tot de laatste kruimel, klappen de stoelen in en laten de Picknickeurs, de Cruise Terminal achter alsof we niet geweest zijn.

Donderdag mogen de passagiers van de Aida Prima weer genieten van de Cruise Terminal.


Jolanda

foto's dit keer niet van mijn Canon maar van compact cameraatje, dus van iets mindere kwaliteit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...