maandag 15 augustus 2016

Terug in de tijd bij 'Ketels aan de kade' in DelsfhavenZondag werd alweer de 3e editie van Ketels aan de kade gehouden. Delfshaven ging even terug in de tijd. En met het decor van de prachtige oude pandjes, schepen en kleine straatjes is Delfshaven een prachtige locatie voor dit historische foodfestival. Het festival richt zich op historisch eten zoals dat in het vooroorlogse Rotterdam voorkwam. 

In het historisch Delfshaven floreerde ooit de haringhandel, de goederen voor de markt van Delft werden hier aangevoerd, later bloeide de jeneverindustrie op en er is nog steeds een stadsbrouwerij gevestigd!


 Op de 'Stad & Streekmarckt' stonden kraampjes waar ondernemers uit de regio hun waren lieten zien.
Maar waren veel activiteiten rond ons rijke eetverleden, maar oude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, Middeleeuwse troubadours en optredens van o.a. het Shantykoor.
Voor ieder wat wils dus.

 


 Op het 'koockplein', kon iedereen genieten van traditionele gerechten en drancken. Het was er druk en iedereen genoot in de zon van al het lekkers van toen en nu.Ook aan de kinderen was gedacht en op het kinderplein konden ze allerlei stoere en bijzondere activiteiten doen.
De authentieke straatjes lenen zich prachtig voor oude ambachten en straattheater. Je bent even terug in de tijd....

Delfshaven kon ook vanaf het water of uit de koets bekeken worden. 
Dit stoombootje past helemaal in de sfeer van deze dag.


Of het nou middeleeuwse troubadours zijn of een shantykoor met havenliedjes, muziek was er altijd al. 
Het was een prachtige dag en we waanden ons weer even in het oude Delfshaven. 
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...