dinsdag 9 augustus 2016

Bijzondere architectuur rond de Binnenrotte

Op de plek waar Rotterdam ooit is ontstaan  aan de rivier de Rotta, staan nu de meest bijzondere architectonische gebouwen.
De Blaaktoren ofwel het Potlood en de Kubuswoningen zijn al begin jaren 80 van de vorige eeuw gebouwd door Piet Blom. De Bibliotheek met markante gele buizen, ook uit begin jaren 80, met ruim 2.000.000 bezoekers per jaar. Op de gevel aan de gedempte Binnenrotte staat een tekst van Erasmus, inclusief zijn handtekening, in neon-buis letters: "Heel de wereld is mijn vaderland". 
En natuurlijk de Markthal die alweer bijna 2 jaar geleden werd geopend en een enorme publiekstrekker is.

Het zijn zeer herkenbare punten in de stad. Veel toeristen bezoeken dit gebied van Rotterdam. Ik keek mee door de ogen van de toerist.De hele Binnenrotte waar dinsdag en zaterdag een grote markt staat, wordt momenteel heringericht. Meer groen en meer ruimte voor ontmoeting zoals terrassen en bankjes. Ook de verdiepte fietsenstalling is onderdeel van de herinrichting.

Maar de bijzondere archtectuur houdt niet op aan de rand van de Binnenrotte. Ook in de omgeving staan opvallende gebouwen zoals de Red Apple, woontoren op het Wijnhaveneiland En het kantoorpand aan de Blaak, beide door het Rotterdamse architectenbureau KCAP ontworpen.
Op de kop van dit plein is Station Blaak te vinden met het schotelvormige dak.

Iedereen geniet samen op het plein, locals en toeristen.

kantoorpand Blaak 
De Kubuswoningen in het Blaakse Bos zijn kortgeleden weer in de gele verf gezet. Je kunt er overnachten in een StaOkay of in een B&B en er is ook een bezoekkubus.


Bijzondere en soms gekke architectuur is hier dus te zien.
 Fotogeniek en kleurrijk is het in ieder geval, of je het nou mooi vindt of niet.
Naast de Kubuswoningen zie je trouwens nog een glimp van de Willemsbrug. 
Mijn wandeling vervolgt zich hier naar toe!

Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...