maandag 4 juli 2016

Zwemmen in de Rotte!


Op de eerste zondag van juli vond de Rotte Swim Experience plaats. Een 6 kilometer lange zwemtocht door de Rotte, de naamgever van Rotterdam. De start was bij de prinses Irenebrug en de finish aan het Grotekerkplein bij de Laurenskerk.

Er werd in 5 etappes gezwommen door zo'n 250 zwemmers. Tussen de etappes door was er steeds de mogelijkheid om even bij te komen en wat te drinken. Zo kon er als groep worden gezwommen wat wel zo veilig is in open water. De eerste etappe ging van de Prinses Irenebrug naar de Prinsenmolen en was 1.4 km die onder Hollandse wolkenluchten werd gezwommen. 


De eerste stoere zwemmers en zwemsters komen het water uit en kunnen even bijkomen onder de Prinsenmolen uit 1648, de zon schijnt eerlijk in Hillegersberg!
De Rotte is voor de Swim Experience trouwens helemaal schoongemaakt en er kwam  40 m3 rommel uit het water....
En dan weer lekker het water in voor de tweede etappe van ruim 1 km die gaat van de Prinsenmolen naar roeivereniging Nautilus. 
Tijdens de 3e etappe werd er bijna 1.5 km gezwommen van de roeivereniging naar het eerste Picnic Island in de Crooswijksebocht.
Het is een fantastische gezicht en geluid, al die zwemmers in het water!
En wat een mooie plaatjes geven de zwemmers in de Rotte.
Als ze onder het spoorwegviaduct doorgaan, zwemmen ze Crooswijk en de stad in. Langs de kant en op de bruggen staan toeschouwers die vol bewondering staan te kijken.
De PicNic eilanden lagen dit weekend op 2 plekken in en bij de Rotte en op deze pop-up eilanden kon je van de stad genieten vanaf de rivier. 
Een gezellige tussenstop  dus zo vlak bij het Noordplein.
De vierde etappe is 700 meter van het ene Picnic Island naar het volgende Picnic IslandHet laatste stuk gaat van het Noordplein naar het Grotekerkplein.
Wij slaan af richting Kralingen om in de Lusthofstraat een kijkje te gaan nemen bij de Ronde van Kralingen die sinds 20 jaar weer werd gereden. Het was overal gezellig bij de sportieve evenementen in Rotterdam.Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...