zondag 3 juli 2016

Genieten in de Witte de With


Een van de leukste straten is de Witte de Withstraat. Tijdens mijn wandeling van CS naar de Maas ging ik linksaf deze horecastraat in. Het zijn niet alleen maar restaurants, terrassen en cafeetjes want ook leuke winkeltjes en een aantal hotels is hier te vinden.
En zoals je op de eerste foto ziet is ook de kunst, op straat en in galeries, een onderdeel.


NRC, nu de plek van het Nieuw Rotterdams Café, maar vroeger zat hier de krant NRC handelsblad. Naast NRC zit de Fotovakschool waar ik een tijdje terug een foto-opleiding deed. 
Binnen in NRC hangen enorme fotoprints die regelmatig van thema veranderen.
Je kunt er lekker eten, van ontbijt tot diner en alles wat ertussen zit. Om de hoek van King Kong Hostel zie je deze enorme muurschildering, ik ben benieuwd of Sam ja heeft gezegd! King Kong Hostel is trouwens voor het 2e jaar verkozen tot het beste hostel van Nederland. Ik ben er nog nooit binnen geweest maar als je een kijkje op hun website neemt, zie je dat het er supergaaf uitziet.

Overal in de straat is wat te zien. 
Atelier LEK heeft in 2013 de naam Witte de With als uitgangspunt gebruikt voor een serie woordspelingen die als neon teksten over de hele straat hangen. Heel herkenbaar en bijzonder.
In de jaren zeventig had deze straat trouwens een hele slechte reputatie in verband met de vele louche cafés en illegale gokhuizen. In de jaren 90 werd een metamorfose gestart en werd de straat omgetoverd tot 'kunst-as' die het Museumpark en het Maritiem Museum met elkaar verbindt.
De straat is in 1871 vernoemd naar de Rotterdamse Vlootvoogd: Witte Cornelisz. de With (1599 - 1658).
Maar terug naar 2016, nu is het een trendy plek waar veel Rotterdammers maar ook toeristen graag komen.Een van de leukste restaurants is Bazar
Bazar zit in Rotterdam sinds eind 1997 in een enorm pand. De kleurige tafels, de opvallende Oosterse lampen en de muziek doen denken aan een gezellige markt op een verre vakantiebestemming. De meeste gerechten op de kaart zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en zo is ook de sfeer bij Bazar. Het eten is er heerlijk en niet duur. 
Naast het restaurant zit ook een hotel waar dezelfde vakantiesfeer is terug te vinden.
Bij Bazar kun je ook van ontbijt tot laat in de avond terecht.Shoppen kan ook in de Witte de Withstraat oa in vintage winkeltjes zoals Lucky Vintage, wat een collectie hebben ze daar! 
Oliva is een restaurant waar je goed kunt eten met verse Italiaanse ingrediënten als basis. Het is geen traditioneel pizza- of pastarestaurant maar een plek waar wordt gekookt met verse biologische producten van het seizoen. Een aanrader voor een culinair avondje uit.En de IJssalon kan ik niet voorbij zonder een hoorntje te laten vullen met lekkere smaken ijs, deze keer peer en stracciatella. Naast een vestiging op de Meent, in de Markthal en op de WestKruiskade nu dus ook in de Witte de With te vinden. 
Mmmmm, smullen maar op een bankje voor de IJssalon met uitzicht op de mooie spreuk: 
"in the future everyone will be famous for fifteen minutes" van Andy Warhol.

Aan het eind van de straat, of het begin het list ger natuurlijk aan waar je begint, zijn een aantal leuke winkels te vinden waaronder Danny de Cactus. Hij zit er al zolang ik me kan herinneren en Danny verkoopt naast cactussen ook allerlei zaken uit verre oorden, zoals wierook, lampen, sieraden en dromenvangers....
Loop je hier verder door dan kom je bij het Maritiem museum uit en kun je je wandeling verder gaan langs de Leuvehaven.

Ik liet een paar van mijn hoogtepunten zien uit de Witte de Withstraat waar ik graag kom. Er zijn nog veel meer winkels, restaurantjes en terrassen te vinden die zeer de moeite waard zijn. 
Kom ze zelf maar ontdekken!

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...