maandag 6 juni 2016

Ze blijven bouwen op de Wilhelminapier

 


Tijdens de dag van de bouw ging ik een kijkje nemen bij de bouw van Boston & Seattle, 2 woontorens op de Wilhelminapier waar al een tijdje hard aan wordt gewerkt.
De parkeergarage onder dit complex, die er is voor de bezoekers van de pier, is al in gebruik. Het ijzervlechtwerk voor de helling naar de garage voor de bewoners ligt klaar voor het beton.Na een klim naar de 5e verdieping van de torens, is er een mooi uitzicht.
Ik kijk uit over de Kop van Zuid met als buren van Boston & Seattle: het Luxortheater, KPN gebouw en Pakhuismeesteren waar ook hard wordt gewerkt. Hier om van iets ouds weer iets heel moois te maken.En natuurlijk De Rotterdam vanuit een hele andere hoek gezien. 
Aan de kade ligt vandaag weer een cruiseschip, ditmaal het HAL schip 'de Rotterdam', te wachten op passagiers: een bijzonder plaatje.
In Seattle, de toren naast appartementengebouw New Orleans, gaan door stichting HAL Wonen 110 appartementen verhuurt worden aan oud-medewerkers van de Holland-Amerika Lijn en hun familie  via het Pensioenfonds HAL. Zo krijgen ze de mogelijkheid om te wonen in het gebied waar zoveel HAL schepen zijn vertrokken. Bijzonder dat er dus vandaag 1 aan de kade ligt!Het oude Pakhuismeesteren wordt momenteel grondig verbouwd om over een tijdje in gebruik te worden genomen als hotel. Goed om te zien dat de markante buitenkant grotendeels in tact blijft.


De hijskranen horen bij Rotterdam en ook nog wel een tijdje op de Wilhelminapier, thuis. De 2 torens worden 23 verdiepingen hoog dus dat is voor Rotterdamse begrippen niet eens erg hoog.
Naast 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m² voor winkels en horeca op de begane grond, biedt het gebouw ruimte aan priv√©parkeerplaatsen voor de bewoners en een ondergrondse tweelaagse openbare parkeergarage die al in gebruik is. Boven op de vijfde verdieping, tussen de twee torens in, komt een daktuin bedekt met sedum, mos en kruiden. Dat wordt genieten voor de bewoners.


Het uitzicht aan de Rijnhavenzijde is ook prachtig: het dobberend bos, de graansilo en een van de de Fenixloodsen die momenteel wordt verbouwd tot woningen.
Altijd leuk om een kijkje te kunnen nemen bij een nieuw bouwproject, ik sloot af met een lekker ijsje. 
Anderen genoten van het mooie weer op hun balkonnetje.....


Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...