vrijdag 17 juni 2016

Wandelen over de rode loper van CS naar de MaasAl meer dan 200.000 bezoekers beklommen de tijdelijke trap bij CS Rotterdam, nog tot  zondag 19 juni te beklimmen om daarna te genieten van een mooi uitzicht!
Maar het Centraal Station is ook een mooi beginpunt voor een wandeling naar de Maas.
Want eindelijk is de 'rode loper' route helemaal klaar!


Voor we gaan wandelen kijken we nog even achterom door de bijzondere platanen op het plein voor het CS. Ze zijn gekweekt in een Y-vorm, de Y die in het vorige station een grote rol had in de kolommen van de overkapping.
Wil je meer lezen over het station, de bouw en de opening, kijk dan HIER op eerdere blogposten.

Het gave 150 meter hoge Delftse Poort gebouw staat naast het station te stralen in de zon. Niet lang geleden stond ik erop, helaas met regenachtig bewolkt weer maar toch sensationeel. Kijk maar.
We lopen over de natuurstenen bestrating, die vanuit het station is doorgetrokken naar buiten, over het Kruisplein. Een prachtige route het centrum in. 
De eerste zijstraat rechts die je in kan lopen is de West-Kruiskade, ofwel Chinatown. Jaarlijks wordt hier het Chinese Nieuwjaar groots gevierd en je kunt er natuurlijk superlekker eten bij een van de vele restaurantjes.
Maar we wandelen door en kijken nog even achterom naar de, ooit beruchte, Pauluskerk (in het bruine gebouw) naast woontoren Calypso die is vernoemd naar de bioscoop die hier ooit stond. 

Langs de statige Westersingel staan 17 bijzondere kunstwerken van grote beeldhouwers zoals Rodin. Dit is een gedeelte van de Beeldenroute door Rotterdam.
We komen weer op een kruispunt. Links kun je naar de Oude- en rechts de Nieuwe Binnenweg.
Via de Oude Binnenweg loop je de Lijnbaan en de Coolsingel op.
Wandel je de Nieuwe Binnenweg op dan kom je bij veel kleine winkeltjes, aparte restaurantjes en terrassen. Het is zeker de moeite waard om Downtown te gaan. 
Ik neem er regelmatig een KIJKJE.
Zaterdag 25 juni is hier weer het gezellige beeldenfestival: de Nieuwe Binnenweg Leeft!
Verder lopend komen we op de hoek van de volgende splitsing langs de Jugendstil Arminiuskerk. Ooit alleen een kerk maar nu verhuurt Arminius ook zalen voor debatten, congressen, bruiloften, concerten, diners en en andere bijeenkomsten. 
Loop je verder dan kom je in het mooie Museumpark met veel musea zoals Boymans en de Kunsthal. Dit mooie gebied krijgt binnenkort een eigen post:)
Net als de Witte de Withstraat, die je bereikt als je linksaf slaat. Een populair uitgaansgebied met leuke terrassen, cafés, restaurantjes en gallerien. 


Aan het eind van de route komen we uit bij de Veerhaven. Een van de overgebleven oude haventjes waar naast oude schepen ook een nieuw schip terecht kan. Ik kom hier er graag, het heeft oude statige panden en is bijzonder sfeervol.En dan hebben we ons doel bereikt: de Maas met prachtig uitzicht op de Wilhelminapier.
Het is heerlijk om hier op een bankje neer te strijken en te genieten van alle bootjes en schepen op het water. Of lekker verder te wandelen over de kade richting park met de Euromast. Kijk hier hoe ik eerder deze wandeling maakte.

Inspiratie gekregen voor een dagje Rotterdam deze zomer? Wie weet kom je me tegen!
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...