maandag 27 juni 2016

Spaces, je voelt je er thuis.Herken je dit gebouw? 
De 95 meter hoge Hofpoort is vernoemd naar één van de tien stadspoorten uit het 16e eeuwse Rotterdam. Ooit was dit 40 jaar oude gebouw aan het Hofplein van Shell, nu is het een nieuwe Spaces locatie waar je fantastisch kunt werken. Ik bezocht dit nieuwe bedrijfsverzamelgebouw en nam een kijkje op al die inspirerende werkplekken die ze er hebben ingericht. 
Natuurlijk kun je een 'gewone' kantoorruimte huren bij Spaces waar gewerkt wordt met jaarcontracten en er genoeg flexibiliteit is om intern door te groeien. Veel jonge bedrijven hebben er hun intrek al genomen. 
Bijzonder is dat de onderste etages zijn gereserveerd voor de 'members'. Als member geniet je van gave flexibele werkplekken, stijlvolle vergaderruimtes en een gezellige ontmoetingsplek.Wat gelijk opvalt als je binnenloopt is de inrichting en styling. Het pand is ingrijpend verbouwd maar oude elementen zijn nog wel herkenbaar. Spaces vestigt zich graag in oude kantoorpanden op toplocaties. De eerste Spaces opende in 2008 haar deuren aan de Herengracht, daarna volgde de Vijzelstraat en de Zuidas en in Den Haag de Rode Olifant.
De inrichting wordt gedaan door de Londense designer en interieurarchitect Sevil Peach.
Ze heeft een mooie sfeer neergezet van een zakelijk werkplek in combinatie met een huiselijke gevoel. 


De jaren 70 muren die ook de buitenkant van dit kantoorpand zo herkenbaar maken, zijn nog steeds te zien. Op veel plekken zijn zitjes en hoeken waar je kunt ontmoeten of afspreken. 
In een volgende post laat ik wat meer van de bijzondere werkplekken zien. 
Maar nu eerst naar de lunchroom waar je heerlijke drankjes, hapjes en lunches kunt krijgen. 
De inwendige mens is tenslotte ook belangrijk als je aan het werk bent werk of als je een afspraak hebt. Ook worden hier after work borrels en andere evenementen georganiseerd waar members elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.
Een unieke werkplek dus.
En moet je toch even weg, er staat een Spaces fiets voor je klaar!


Op 28 juni staat Sevil Peach in Spaces Hofplein, in het kader van de Rotterdamse architectuurmaand. Ze deelt haar visie over ‘de toekomst van werk’, het belang van interieurdesign en architectuur voor het bouwen van communities, het verbeteren van samenwerkingen en het vergroten van het geluk van medewerkers. Aanmelden kan hier
Programma: 17.00 uur ontvangst en rondleiding door Spaces Hofplein, 18.00 uur lezing en interview met Sevil Peach, door Léon van Geest en vanaf 19.00 uur borrel.

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...