zondag 15 mei 2016

Met Instawalk010 naar het Ferroterrein voor een gave fotoshoot.


Instawalk010 organiseert regelmatig fotowandelingen op bijzondere locaties in Rotterdam. Enige weken geleden was er een oproep op Facebook en Instagram voor een Instameet op een unieke locatie met veel grafitti, verzamelen bij metrostation Marconieplein.
Zaterdag was het zover en de locatie bleek het Ferro terrein.
Het Ferro terrein kent een rijke historie en is industrieel erfgoed. Het terrein in het Vierhavensgebied valt op door de aanwezigheid van zijn grote lichtblauwe gashouder. Rondom de gashouder staan diverse opslaghallen, fabrieksinstallaties en kantoorruimtes. In het verleden, rond 1930, werd de gashouder gebruikt voor de opslag van gas. Een groot gedeelte van Rotterdam werd voorzien van gas dat in deze gashouder was opgeslagen. Toen de gasfabriek gesloten werd, werd er in de fabriek emaille geproduceerd. Daarna kwam het terrein in handen van het Amerikaanse chemieconcern Ferro, waar de het terrein zijn huidige naam aan te danken heeft. Ferro produceerde hier verven en lakken maar is inmiddels naar Spanje verhuisd. Het terrein is door de gemeente Rotterdam aangewezen als een gebied waar nieuwe invulling aan gegeven mag worden. Hierbij zal op een creatieve manier gebruik gemaakt worden van het karakter van het terrein. Het idee is om in de Ferro Dome concerten en evenementen te gaan organiseren en daar is het zeker een toplocatie voor.
Momenteel wordt het terrein gebruikt door allerlei graffiti kunstenaars. Een unieke plek om te fotograferen zeker als je je bedenkt dat het terrein normaal gesproken niet toegankelijk is!


mooie locatie voor een motorshootde bekerwedstrijd Feyenoord-Utrecht wordt hier uitgebeeld, de beker op de achtergrond. Bokito (Feyenoord) schiet een kabouter (Utrecht) weg.


supergaaf: lijkt wel glas in lood!

nog een verwijzing naar de bekerwedstrijd: Ollie met de beker en op de achtergrond de Dom


Het was super om hier rond te lopen en te fotograferen. Een unieke rauwe plek in Rotterdam.
Hopelijk kunnen binnenkort ook anderen hiervan meegenieten als de Ferro Dome evenementen kan gaan organiseren.

Binnenkort van 16 juni tot 10 juli is er al een bijzondere dansvoorstelling te zien van Conny Janssen Danst.
'In de immens ronde ruimte van de Ferro, waar geen begin en geen einde is, zien we dertien dansers en de eigenzinnige muzikante Maartje Teussink. Zij bevinden zich in een arena, omsloten door het publiek, als in een magische cirkel. De personages lijken buiten de wereld te staan, alsof zij een eigen gemeenschap vormen. Met eigen codes en rituelen. Het is een fantasievolle wereld waarin de naïviteit en verwondering van de dansers de handelingen op het toneel lijken te sturen. Teussink componeert voor COURAGE nieuwe muziek, een soundtrack variërend van klassieke opera tot popsongs.'
Lees meer hierover en over de kaartverkoop op de website.

Bedankt en tot een volgende keer, Instawalk010!

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...