maandag 16 mei 2016

Kom van dat dak af!
Vandaag werd de trap geopend met een mooie speech van burgemeester Aboutaleb, over de verwoesting van Rotterdam in de oorlog, over de prachtige nieuwe gebouwen die er daarna zijn gebouwd, over architect Winny Maas die de Markthal maar ook dit project heeft bedacht, over de architect van Euromast en Groothandelsgebouw maar vooral over de mensen die de stad maken.
Daarna kwamen 2 mountainbikers spectaculair naar beneden gedonderd!
Aboutaleb en Winny Maas betraden als eerste de 180 treden.
Met zijn 29 meter hoogte en 57 meter lengte wordt de trap een imposante blikvanger van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Ook de vorm is een knipoog naar de wederopbouw. De trap reageert op het diagonaal van Rotterdam Centraal en verbindt hiermee een gloednieuw icoon met een historisch rijksmonument.
Winy Maas: “De trap moet voor meer leven zorgen op het dak en laat een tweede laag zien in de volgende stap van de stedelijke ontwikkeling van Rotterdam. Een tweede opbouw. Het zou goed zijn om dit een permanente functie te geven.”
Rotterdam viert de Stad!Vanmiddag stond er een behoorlijke rij dus ik stel mijn klim nog even uit:)
Het uitzicht vanaf het dak heb ik eerder gezien oa tijdens de dakendagen en werkbezoeken. Maar toch lijkt het me bijzonder om deze trap op te gaan en weer uit te kijken over een mooi plekje van Rotterdam.
Dagelijks kun je van 10-22 uur gratis naar boven tot 12 juni. Op het dak is oa het Luchtcafé voor een drankje en hapje.


Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...