dinsdag 17 mei 2016

De toppers van de 25e Roparun!

2e Pinksterdag was de aankomst van de 25e Roparun op de Coolsingel.
 De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is al jaren : “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Dit jaar hebben 333 teams met 175 doelen ruim 2,2 miljoen euro opgehaald met sponsoring.
Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is inmiddels al meer dan 67 miljoen euro bijeen gelopen. Dit geld wordt gebruikt om mensen met kanker te steunen in allerlei projecten zoals vakanties, workshops, hospices, kanjerkettingen, droomdagen en faciliteiten tijdens behandelingen.Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon! Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Bijvoorbeeld chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.


Jaarlijks op 2e Pinksterdag komen de teams aan op de Coolsingel en worden ze door familie, bekenden en andere toeschouwers warm onthaald. Ze hebben dan ook een fantastische prestatie geleverd!
Een prachtige dag evenement waardoor weer heel veel mensen kunnen worden geholpen.
Wil je meer weten over de Roparun, kijk dan op de website.

Jolanda 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...