dinsdag 12 april 2016

Flaneren op de flyover

‘Rotterdam viert de stad!’ op de weg naar de A13. 
Normaal gesproken rijden de auto’s over deze flyover de stad uit, maar zaterdag 16 april is dat deel van het Kleinpolderplein in Rotterdam-Overschie afgesloten en omgedoopt tot een eendagspark met de naam ‘Flaneren op de flyover’. 
Omdat Rijkswaterstaat werkzaamheden moet uitvoeren kon de flyover van Rotterdam naar de rijksweg A13 voor een dag dicht voor het snelverkeer en wordt het een plek waar men kan flaneren over de snelweg, picknicken op het asfalt en uitkijken over de stad. Heel bijzonder dus!


Er zijn de hele dag door activiteiten die in blokken van 2 uur worden aangeboden. 
Zo wordt er begonnen met yoga en een ontbijt voor de bewoners van Overschie. Tussen 10 en 12 uur is het ruim baan voor stoepkrijters, verrekijkers, kruipend grut en lieve oma’s. 
Motel Mozaique zorgt tussen 12 en 14 uur voor bijzondere muzikanten, waaronder Spinvis en Douwe Bob die geheel in stijl te paard arriveert!


Later op de middag moet het echte parkgevoel zich van de bezoekers meester maken met allerlei creatieve onderdelen.
's Avonds is er nog een optreden van polder-troubadour Broeder Dieleman die ik eerder zag op mijn literaire fietstoer.


'Flaneren op de flyover' is onderdeel van het uitgebreide programma van 'Rotterdam viert de stad!' ter viering van 75 jaar wederopbouw van de stad. Ook verkeersknooppunten behoren tot de opkomst van een stad, bereikbaarheid is belangrijk. Wie hier regelmatig overheen rijdt, heeft er vast wel eens aan gedacht hoe leuk het zou zijn er te staan om zo de stad en skyline te bekijken.


Deze fotoserie maakte ik afgelopen weekend tijdens mijn literaire fietstoer met Parfum de BoemBoem tijdens het festival Motel Mozaique. In de vorige post het hele verhaal.

Voor een paar euro koop je een kaartje om te 'Flaneren op de flyover', voor kaarten kun hier terecht.
Weer een uniek evenement om de wederopbouw van Rotterdam te vieren.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...