donderdag 17 maart 2016

De vlag uit voor jarige Erasmusbrug

De Erasmusbrug bestaat 20 jaar en in het jaar dat Rotterdam 75 jaar wederopbouw viert gaan we natuurlijk ook dit feit vieren. En hoe kan dat feestelijker dan de vlag uit te steken.
Aan de Erasmusbrug komen namelijk duizenden fluororanje seinvlaggetjes te hangen.

Het idee voor de versiering komt van kunstenaarsduo Vollaerszwart. 
De vlaggen vormen een verzameling morsecodes, hiermee vertelt elke rij een andere boodschap. Het zijn wensen, uitspraken en citaten van bewoners en bekende Rotterdammers als Erasmus, burgemeester Aboutaleb en Jules Deelder.
Height Specialists is het bedrijf dat dagenlang bezig is geweest om de seinvlaggen op te hangen. Specialisten in off-shore en maritieme projecten is dit Rotterdamse bedrijf, dit is dan wel een hele andere klus!
Ondanks de blauwe lucht was het een koude en winderige dag toen ik de foto's maakte. Gelukkig zaten de heren goed vast. Maar stoer blijft het om in de snijdende wind hoog boven de brug te hangen!Waarom niet groen, de kleur vand e vkag van Rotterdam?
Als kleur voor de versiering is bewust gekozen voor fluororanje. Het oranje heeft een sterke signaalfunctie en de kleur heeft de eigenschap om bij schemer of bewolkt weer op te lichten. Als de brug ’s avonds wordt aangelicht krijgt die hierdoor een extra opvallende uitstraling. Ook symbolisch sluit de kleur oranje aan bij het verhaal dat 'Rotterdam viert de stad!' wil vertellen. Het staat voor plezier, humor, optimisme, verbinden, samenwerking, energie en creativiteit. Zaken die centraal hebben gestaan in 75 jaar wederopbouw van de stad. 
De vlaggetjes blijven tot 31 juli aan de brug hangen. Tot die tijd leveren ze gegarandeerd mooie plaatjes op.
En dan moeten ze weer naar boven om ze er weer af te halen....het weer is dan in ieder geval beter!Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...