zaterdag 27 februari 2016

Rebelz aan de Rotte, eten in een kunstwerk


Deze 5 mensen zijn de creators van het nieuwe restaurant Rebelz aan de Rotte op een vertrouwde locatie nl. de oude limonadefabriek (voorheen Kitsch en Kunst) aan de Bergse Rechter Rottekade. 
Karin Nijman en Klaasjan Krook zijn de initiatiefnemers en bedenkers van het unieke concept van Rebelz. Een restaurant waar ex-gedetineerde vrouwen de kans krijgen om zich te scholen in de horeca. Via Back on Trek zullen per jaar ongeveer 15 ex-gedetineerde vrouwen naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt worden begeleid. In een leer- werktraject van 10 maanden kunnen zij zich omscholen tot kok of gastvrouw.
Het motto van Rebelz is dan ook: "Instituut voor verbetering, voor iedereen die binnenkomt."En dat is niet het enige unieke aan Rebelz aan de Rotte. 
Syrische chefkok Maher Al Sabbagh verrast met een originele keuken waar invloeden uit het Midden-Oosten samengaan met het lekkers dat de mediterrane keuken te bieden heeft.
En voor de frisse, lichte en kleurrijke inrichting is het kunstenaars-duo Arno Coenen en Iris Roskam verantwoordelijk.
Het restaurant heeft een metamorfose ondergaan: al het grijze is verdwenen maar het fantastische uitzicht op de Rotte door de enorme ramen is gebleven.
Als we binnen komen zijn de tafels gedekt met wit linnen en op de lange tafel staan de eerste lekkernijen voor ons klaar.Rebelz heeft een eigen biertje!

initiatiefnemers Karin Nijman en Klaasjan Krook


Het motto 'Instituut voor verbetering' komt helemaal terug in het interieur.  De vloer lijkt op die van een gymzaal met alle strepen en kleuren. In dezelfde tinten groen met heldere accenten zijn ook de muren beschilderd. De witte bollen die terugkomen in de lampen, stellen moleculen voor waar we uit bestaan. De kleuren van de pijlen die de keuzes van het leven symboliseren, kunnen rood, groen of oranje zijn, zo vormt er een levenspad.
Je loopt als het ware een kunstwerk in dat het verhaal van het restaurant vertelt.
Een inrichting met een visie, ontworpen door Arno Coenen en Iris Roskam. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de 'Hoorn des Overvloed' in de Markthal.
Mutabal - Gerookte auberginemoes met tahina, granaatappel, verse munt, olijfolie en yoghurt


Chefkok Maher vertelt vol trots over zijn keuken. We worden verwend met verschillende heerlijke mezzes, voor- en hoofdgerechten en desserts van de menukaart.
Maher is Chef en eigenaar van Marres Kitchen in Maastricht. Het restaurant waar Hans van Wolde van Beluga in Maastricht gaat eten als hij zelf lekker wil eten: "alles is daar fucking lekker, echt waar. Ik ben verslaafd aan Marres!” Maher is van jongs af aan al te vinden bij zijn oma's in de keuken en vanaf zijn 13e was hij werkzaam in keukens van restaurants in het Midden Oosten.
En dat is te zien en proeven in de originele lekkernijen die we te proeven krijgen.


Full Mdammas - Tuinbonen en kikkererwten met tahin saus peterselie, cherrytomaat, munt en olijfolie

Scaloppa di Vitello al vino bianco -
Kalfschnitzeltjes met witte wijn, basilicum en aubergine

Een frisse salade


Coscia d’Anatra - Gekonfijte eend uit de oven met krieltjes, sinaasappel, balsamico, rucola en venkelzaad

Spaghetti alla Vongole -
Spaghetti met Venusschelpen, olijfolie, knoflook en peterselie

Hang Op - Volle yoghurt met honing, vanille, amandelen en bosvruchten

Fichi al vino rosso - In rode wijn gestoofde vijgen met vanilla en room

Torta al Limone - Citroentaart op amandelbodem met een gekarameliseerd laagje suiker

je snapt het al, we hebben gesmuld en de orden en schalen gingen leeg terug naar de keuken!

Last but not least is er natuurlijk de unieke locatie, aan de Rotte, waar het altijd fantastisch is om te wandelen en fietsen. 
Rebelz wil nog graag een ponton in de Rotte zodat daar in de zomer genoten kan worden van een drankje en een hapje. En er zijn nog veel meer plannen!
Voor alle achtergronden , alles over het Rebelzbier en de complete menukaart voor lunch en diner, kun je terecht op de website.
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...