woensdag 10 februari 2016

Je komt alles over 010 te weten in Museum RotterdamIn het nieuwe Timmerhuis is een groot deel van de benedenverdieping gereserveerd voor Museum Rotterdam. In het hart van de stad, op een historische plek en in de laatste architectonische aanwinst van Rotterdam: al deze elementen zijn ook te vinden in het nieuwe museum.
De entree is warm en open en dat beloofd veel goeds..
Ik bezocht het museum in het openingsweekend en dat deden 12000 bezoekers met mij.
Een enorme maquette van het centrum laat de bekende gebouwen in miniatuur zien.
In het voorste gedeelte laten 5 inwoners van Rotterdam in de tentoonstelling 'Rotterdammers en hun stad', zien wat zij doen en wat voor hen belangrijk is. Deze 5 inwoners hebben een enorm standbeeld gekregen en hun Rotterdam ligt letterlijk aan hun voeten.
In het volgende gedeelte van het museum wordt de geschiedenis van de stad in de verschillende periodes, tentoongesteld in containers.
Veel van de opgravingen die de laatste jaren zijn gedaan oa bij het bouwen van het Timmerhuis en de Markthal zijn hier te zien. Maar ook Erasmus, de 2e wereldoorlog en de naoorlogse periode hebben een plekje.Er zijn veel bijzondere manieren gekozen om de tijdsgeest te laten zien. Deze enorme wandplaat vond ik erg treffend. Uitspraken en idee├źn van Rotterdams van voor 1970 en erna. 


Het enorme 'kunstwerk' tegen de wand van het oude Timmerhuis is een ander bijzondere manier om de stad van de wederopbouw te laten zien.
De enorme maquette hieronder is in de jaren 50 gemaakt van een wijk in de toekomst, nl de wijk waar ik woon Alexanderpolder. Alleen is niets hiervan gerealiseerd....
Zomaar wat highlights op een drukke openingszaterdag. Er is veel meer moois en leuks  te zien en het is een mooie manier om wat meer over Rotterdam te weten te komen.


Veel plezier als je binnenkort een bezoekje gaat brengen.
Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...