vrijdag 22 januari 2016

Rotterdam viert de stad!

In 2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie.
In 2015 keken we terug, 75 jaar na het grote bombardement dat het hart van de stad verwoestte.
Met de culturele manifestatie van Rotterdam viert de stad! wordt gevierd hoe Rotterdam zich na de wederopbouw heeft ontwikkeld én wordt er vooruit geblikt op wat er komen gaat. 


De verhalen van de inwoners van Rotterdam staan centraal. Hier alvast een aantal onderdelen van het enorm uitgebreide programma, er wordt samengewerkt met veel bestaande culturele instellingen en initiatieven.

In het Timmerhuis aan de Meent, de nieuwste blikvanger in de skyline van Rotterdam, opent in het weekend van 5 t/m 7 februari Museum Rotterdam.


Tijdens het IFFR op 1 februari This Is Where Reconstruction Starts in première. Dit is een serie van 6 korte films, gemaakt door internationaal toonaangevende filmmakers, over het vermogen van steden en mensen om zich steeds weer te vernieuwen. 

Ook wordt Project Rotterdam tijdens de Art Rotterdam Week geopend in Museum Boijmans Van Beuningen. Het project richt zich op de huidige artistieke kracht van de stad met een groepsmanifestatie van in Rotterdam gevestigde kunstenaars. 


De culturele manifestatie zal vanaf 20 maart ook duidelijk zichtbaar worden in de stad.
Met de stadsexpo Head Lights krijgt een aantal wederopbouwgebouwen door middel van laserprojectie en animatie letterlijk een gezicht.


Op 20 maart is ook Dominoes een kilometerslange route van duizenden grote dominostenen door de stad, begint  bij het Maritiem museum, eindigt op het Schouwburgplein en onthult daar 'de Nieuwe Rotterdammer'.

De Erasmusbrug, die dit jaar 20 jaar bestaat, wordt versierd met fluor oranje seinvlaggen. Samen zullen deze een morsecode vormen.


En 18 mei, op wederopbouwdag bestaat de Doelen 50 jaar!

Op de website Rotterdam viert de stad! is alle informatie van de evenementen en activiteiten terug te vinden. Tevens is hier een hoop achtergrondinformatie te lezen. Zeer leuk is de tijdslijn van 1940 tot nu, met alle ontwikkelingen die er in Rotterdam zijn geweest.

Zie ik je in Rotterdam om de stad te vieren?
Ik hou je hier in ieder geval op de hoogte van de vele activiteiten.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...