vrijdag 11 december 2015

Rotterdamse kerstboom zingend ontstoken!
Zoals ieder jaar staat er weer een enorme kerstboom voor het stadhuis. De afgelopen dagen nog in het donker maar vanaf donderdagavond is deze weer mooi verlicht.
Deze feestelijke gebeurtenis, waarmee de kerstperiode echt is begonnen in Rotterdam, werd omlijst door het optreden van het grootste kinderkerstkoor van Rotterdam samen met de zangeressen Shirma Rouse en Lady Shaynah.
Het kinderkerstkoor van ZangExpress deed het dit jaar voor de 5e keer en  naast kerstliedjes werd ook het nieuwe Stadslied ‘Dit is de stad’ voor de eerste keer gezongen. Het koor bestaat uit ruim 250 kinderen afkomstig uit alle windstreken van de stad. Ze zongen met begeleiding van het kinderkerstorkest van de SKVR. Veel fans waren natuurlijk gekomen om de kinderen te zien en horen zingen!

 

Het nieuwe Rotterdamse Stadslied ‘Dit is de stad’ is een  hommage aan Rotterdam en de wederopbouw. Het werd in opdracht van de gemeente geschreven door ZangExpress in samenwerking met Jordy Dijkshoorn, rapper en ook wel bekend van de Rotterdamse band De Likt en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Centraal in het lied staat het gedicht ‘Cool’ van Jules Deelder dat wordt voorgedragen door een jonge rapper, en gezongen door het kinderkoor en beide zangeressen. 

En toen was het zover. Burgemeester Aboutaleb ontstak de lichtjes in de boom na een prachtige inspirerende kerstspeech.

Dit is tevens de start van Sparkling Senses: www.rotterdam.nl/sparklingsenses 
Tijdens de wintermaanden wordt de binnenstad van Rotterdam getrakteerd op een programma van licht, geluid, warmte, smaak en verhalen. 
Te beginnen volgend weekend:
Op vrijdag 18 december zijn er verspreid over de Koopgoot, Lijnbaan, Stadhuisplein en op de trappen van het WTCvan 15.00 - 18.00 uur orkesten en bandjes te horen. 
Het winkelend publiek wordt verrast door hemelse klanken.  Als afsluiting komen alle muzikanten en koren samen in een mega kerstkoor op de trappen van het WTC. Het koor zingt Christmas Carols vanuit alle windstreken die klinken als een klok: an traditioneel tot samba en in reggaestijl.
En op zaterdag 19 december is er om 15.00 uur en 17.00 uur  van de Hoogstraat tot het Binnenwegplein, een bijzondere parade van dansende vaandeldansers begeleid door zang, vuur en slagwerkers.

Tot ziens!

JolandaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...