woensdag 21 oktober 2015

Mistig Rotterdam

  


Afgelopen vrijdag mocht ik het dak van het 40 verdiepingen hoge gebouw de Delftse Poort op. Deze buitenkans had ik samen met 4 anderen via een Facebook actie gewonnen.
Helaas was het een zeer mistige en miezerige dag en hadden we dus geen geluk met het uitzicht.

Delftse Poort aan het Weena in Rotterdam is één van de bekende iconen van de Nederlandse architectuur. Geïnspireerd door wereldsteden als New York en Londen, heeft architect Abe Bonnema het in 1992 opgeleverd. 
De historie gaat verder terug. Delftse Poort dankt haar naam aan de stadspoort ‘Delftsche Poort’ die sinds 1764 tot de jaren '30 van de vorige eeuw op deze locatie stond. 


Zoals je op deze foto's ziet die ik eerder dit jaar maakte, bestaat Delftse Poort uit twee spiegelende torens van  93 en 150 meter hoog. Opklimmend in verspringende vlakken en verbonden door de drie verdiepingen hoge onderbouw. 
Het Gebouw Delftse Poort aan het Weena in het centrum van Rotterdam was tot mei 2009 het hoogste kantoorgebouw van Nederland.
Het is in 1991 gebouwd, is 151 m hoog en heeft 41 verdiepingen. Het is ontworpen door Abe Bonnema.
Het gebouw staat aan het Weena, naast het centraal station. Dit stationsgebouw dat in 2014 werd geopend kwam in plaats van een sedert 1954 bestaand gebouw dat op zijn beurt weer station Delftsche Poort verving.
De verzekeringsmaatschappij Nationale-Nederlanden was lang de hoofdgebruiker van het gebouw.
Sinds dit jaar is een gedeelte van het gebouw beschikbaar om te werken, vergaderen en flexwerken. Ook is er een horecaverdieping waar je af kunt spreken. Ideaal zo naast het station. Binnenkort meer over de binnenkant nu eerst het mistige uitzicht vanaf 150 meter hoog!Ik hoop het dak nog eens te bezoeken op een heldere dag.
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...