donderdag 29 oktober 2015

Indian Summer in Rotterdam

Dat Rotterdam een mooie en bijzondere stad is laat ik hier regelmatig zien door mijn lens. 
De afgelopen jaren kwam Rotterdam steeds positiever in het nieuws in vele binnenlandse en buitenlandse media. Door de bijzondere architectuur en trendy plekken in de stad zoals de Luchtsingel, Markthal, CS en Fenix Food Factory. 
Deze week kwam daar een mijlpaal bij. De toonaangevende reisgids Lonely Planet heeft Rotterdam verkozen tot nummer vijf in de top tien van 'topsteden van de wereld' die je in 2016 moet bezoeken!

Tijdens de mooie herfstdagen ging ik op mijn fiets door Rotterdam om de Indian Summer in de stad vast te leggen. Eerste tussenstop is het Leuvehoofd, prachtig ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. In ieder seizoen is het een groene oase aan de Maas waar je kunt genieten van de schepen op de Maas. Mijn tip voor iedereen die Rotterdam bezoekt. 
  


Op een steenworp afstand van de Maas ligt het Wijnhavenkwartier met de Red Apple. Deze rode woontoren heeft kleur genoeg maar  maakt met de gele bomen een mooi plaatje. 

Verderop langs de Maas, op de hoek van de Westerkade en de Veerhaven, staat een standbeeld van de Russische tsaar Peter de Grote. Het is gemaakt door de Russische beeldhouwer Leonid Baranov. In 1997, het Tsaar Peter de Grote-jaar, schonk de Russische regering het aan Nederland als dank voor de 300-jarige betrekkingen tussen beide landen.Peter de Grote was in 1697 een jaar in Nederland en bestudeerde toen de Nederlandse scheepsbouw. Hij heeft dus een zeer geschikte plek gekregen om over de Maas met de vele schepen uit te kijken.

De Westerkade in het Scheepvaartkwartier is ook zeker een aanrader als je Rotterdam bezoekt. Heerlijk uitwaaien over de groene kade en genieten van de scheepvaart en watertaxi's op de Maas. En regelmatig liggen er schepen aan de kade die je het gevoel geven in een havenstad  te zijn.

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...