woensdag 30 september 2015

Hollandse gezelligheid in de Markthal


Het is niet te geloven maar de Markthal is alweer een jaar open!
Op 1 oktober opende Maxima de Markthal en maakte ik 's avonds mijn eerste blogpost over deze bijzondere plek. Vele posten zouden volgen...
Een van de horecazaken van het eerste uur is het Mart Café. Inderdaad, Mart zonder k want zo zeggen we markt in Rotterdam. Een plek waar je een heerlijke Hollandse ontbijt, lunch en diner gerechten kunt eten. Dit naast al die lekkernijen van over de hele wereld die in veel andere zaken te krijgen zijn.
En de kaart wordt uitgebreid met Dutch tappies: tapas in een Holland jasje!
Ik mocht alvast proeven en genieten tijdens het 1 jarig feestje. Maar eerst kijken we even rond in dit gezellige sfeervolle café-restaurant.

Naast deze heerlijke worteltaart zijn ook de andere Dudoktaarten hier te krijgen, niet gek want het Mart Café is onderdeel van de Dudokgroep.
Dan gaan we toch echt de keuken in en staat een Hollands tapasbuffet klaar waar we van mogen proeven! Zeer geslaagd en smaakvol, van ouderwets gevuld eitje, bitterbal, makreelmousse op toast  tot een frites van knolselderij en katenspek...zin in?
Dat kan dus vanaf vandaag bij het Mart Café. Je bestelt er minimaal 3 maar kunt voor €8.50 ook een plateau van 5 tappies met een jenevertje of klein tonnetje bier erbij, nemen. 
Want de andere Hollandse troef is Jenever in allerlei soorten en merken, puur maar ook in een mix. Ziet dat er niet feestelijk uit?

Het is net zo'n mooie avond als een jaar geleden, kijk maar naar de serie die ik toen maakte.
Binnenkort nemen we een kijkje in de jarige Markthal.

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...