woensdag 16 september 2015

Gezellig op de Kaap

Het was gezellig afgelopen zaterdag op de Kaap. Op het Deliplein was de buiteneditie van de Vintagemarkt. Deze markt met vintage en design wordt georganiseerd door de meiden van vintage winkeltjes De Zeeuwse Meisjes & De Verbaasde Ree. Ik zag leuke (vintage) items voor in huis en natuurlijk ook kleding. Je kon je zelfs een vintagekapsel aan laten meten!
Na mijn bezoekje ging ik door naar de Fenix Food Factory.
Het is er altijd gezellig en de FFF wordt nog steeds verbeterd en uitgebreid. In de Fenix Food Factory is vnl food en drank te koop van Rotterdamse ondernemers zoals de kaapse Brouwers en Jordy's Bakery.
Er werd hard gewerkt om een ruimte in te richten en klaar te maken voor een diner.
Boekhandel Bosch & De Jong, sinds deze zomer ook hier gevestigd, is een mooie toevoeging in de FFF naast alle food-ondernemers.

Hier was zaterdag ook een inzamelpunt voor Rotterdam Verwelkomt. Welkomstpakketten voor vluchtelingen in het formaat van een schoenendoos konden hier worden afgegeven. En dat werd in grote getale gedaan.


Een leuk concept van de FFF is dat je kunt proeven bij alle ondernemers.
Voor €12.50 krijg je een plank die je bij de 7 winkeliers kunt laten vullen met lekkere hapjes en drankjes. En daarna kun je die binnen of buiten opeten!
In het weekend kun je er ook terecht voor een lekker ontbijtje en lunch en zijn er regelmatig wisselende foodtrucks te vinden. Maar natuurlijk kun je ook alleen een lekker biertje of kopje koffie drinken. En er je verse boodschappen doen.Het uitzicht vanaf de kade voor de Fenix Food Factory is super met hotel New York, de Wilhelminapier en de Rijnhaven voor je neus. De watertaxi's varen af en aan en er is genoeg te zien.
Voor ik weer verder ga kijk ik vanaf de Rijnhavenbrug nog even naar het prachtige oude gebouw van meelfabriek Codrico, dit rijksmonument is nog altijd in gebruik.
Het is altijd gezellig op de Kaap!Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...