zondag 16 augustus 2015

Inkijkje in hotel New York.Het laatste dakje dat ik tijdens de dakendagen bezocht was dat op hotel New York.
Hotel New York is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika lijn.
Je kan er tegenwoordig heerlijk eten, drinken, overnachten, vergaderen en vieren in een nostalgische setting. En er is ook een kiosk en de New York Barbershop.
In vroeger tijden vertrokken hier vandaan vele Europeanen om armoede of geloofsvervolging te ontvluchten. Ze werden ook wel landverhuizers genoemd en vertrokken vooral naar Noord Amerika, vol hoop op een beter leven. Dat is van alle tijden....Via een prachtige hotelkamer, de voormalige conciërgewoning waar je hier een stukje van ziet, kwam je op het dakterrasje.

Het uitzicht is prachtig op de Veerhaven met de oude pandjes en historische schepen. Een van de mooie stukjes oud Rotterdam. 


Nu ik toch in het hotelgedeelte ben, kijken we nog even verder rond. Alles is allemaal prachtig in oude staat gelaten. Gangen en trappenhuizen, deuren en hallen, glas-in-lood en de accessoires: je waant je hier 100 jaar terug.
  


Weer beneden in de hal zien we op de muur de namen van alle mensen die ooit geloofden in dit hotel toen de Wilhelminapier nog niets was behalve een handvol plannen en ideeën.
Hotel New York, het blijft een unieke plek op de kop van de Wilhelminapier!
Het lijkt me heerlijk om hier ooit een nachtje door te brengen.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...