woensdag 10 juni 2015

Wat een topweekend hebben we voor de boeg!

Dit weekend zijn er weer heel veel gerse evenementen in Rotterdam! 
De allerleukste zet ik voor je op een rijtje:

11-13 Rrrollend Rotterdam, een foodfestival op het Noordplein.
Tientallen mobiele eetgelegenheden staan op het mooie plein in het Oude Noorden bij het Zwaanshals. Op dit grote openluchtrestaurant is alles waar je naar zoekt: hapje, drankje, entertainment, theater en gezelligheid!

Wil je de stad ervaren zoals nooit te voren? Dit jaar kan dat voor het eerst in dé hoogbouwstad van Nederland: Rotterdam. 
Geniet van een waanzinnig uitzicht en laat je verrassen door onbekende plekken, voor €10.- koop je ee dagticket en kan je op de tientallen gebouwen die hun daken openstellen. Centrale gratis locatie op Parking Westblaak aan de Hartmanstraat 35, middenin de stad met uitzicht op de bruisende Witte de Withstraat.
Boven onze hoofden ligt een nog onbekende wereld. Waarom benutten we die ruimte eigenlijk niet beter? De Rotterdamse Dakendagen willen het gebruik van daken stimuleren. 
Ik heb een ticket voor zaterdag, wie van jullie kom ik tegen hoog boven de stad? By the way, ik heb hoogtevrees:)


uitzicht vanaf het Witte Huis, 1 van de daken die open is
13 Dag van de Bouw, ook in Rotterdam zijn enkele gebouwen in aanbouw te bezoeken.

Er kan ook gedanst worden tijdens 2 festivals op zaterdag de 13e bij het Secret Society festival in het Bergse Bos en het Boothstock festival in Kralingse Bos

13-14 Natuurlijk is dit ook het weekend van de Verborgen Tuinen, de 15e editie alweer
Al vaker heb ik deelgenomen en rondgekeken in mooie, kleine en grote groene pareltjes. Verborgen Tuinen is een fantastische manier om op unieke plekken te komen en dat voor maar €2.-
Ook dit jaar ga ik een aantal van de ruim 90 tuinen bekijken en ideeën opdoen. 
Natuurlijk zijn er ook daktuinen en kan ik dat dan weer mooi combineren met de Dakendagen.Op 14 juni 2015 strijkt Damn Food Waste neer op de Binnenrotte tegenover de Markthal. Met een gratis megalunch voor ongeveer 5000 mensen, gemaakt van groenten die anders zouden zijn weggegooid, roept de organisatie op tot actie tegen voedselverspilling.

En last but not least is er de Zomerzondag in het Park bij de Euromast.
Tijdens de ZomerZondagen kun je rustig bijtanken van de bruisende stad waar altijd wat te beleven valt. Het park staat deze zondagen van 14.00 tot 20.00 uur in het teken van steengoede muziek, verrassende theatervoorstellingen, heerlijk eten en vermaak.


En dan vaart vaart ook cruiseschip  Rotterdam zaterdag om 16 uur weg vanaf de Wilhelminapier.
Wat een topweekend hebben we voor de boeg. Ik heb er zin in!

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...