zondag 7 juni 2015

Rondom de Laurenskerk


De Laurenskerk is het enige monument uit de middeleeuwen in Rotterdam. De kerk is in het afgelopen periode steeds meer een multifunctionele ruimte geworden waar plaats is voor concerten, symposia, feesten en beurzen. Natuurlijk is er in deze Rotterdamse erfgoedlocatie ook nog plek voor de permanente tentoonstelling en kerkdiensten.

Het Grotekerkplein voor de Laurenskerk was tot nu toe een plek waar weinig gebeurde en dat was jammer. Maar daar komt deze zomer verandering in want de Laurenskerk opent deze zomer proeflokaal De Swarte Leeuw. De exploitatie daarvan is in handen van de initiatiefnemers van A La Plancha. In de Swarte Leeuw is een proeflokaal waar ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte lekkernijen op de kaart staan. Op het plein zelf ligt deze maanden het Flying Grass Carpet. Dit is een project van de Rotterdammers Bart Cardinaal, Nadine Roos (HUNK-design) en Eddy Kaijser (Studio ID Eddy) dat ze samen in 2007 bedachten en ontwikkelden. 
In 2008 was Rotterdam een van de eerste bestemmingen voor The Flying Grass Carpet en het is mooi dat na 7 jaar rondreizen en meer dan 20 bestemmingen het weer terug is.
Het Carpet is 25 x 36 m en nodigt uit om op te relaxen, te spelen, te picknicken en diverse evenementen te organiseren en heeft het uiterlijk van een gigantisch Persisch tapijt.
Het is het grootste rondreizende kunstwerk ter wereld en won in 2009 won de publieksprijs van de Dutch Design Awards.
Naast de prachtige kerk die zeker een bezoekje waard is maar ook aan de buitenkant prachtig is, zijn er nu dus nog veel meer redenen om dit stukje van Rotterdam te bezoeken. Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...