maandag 11 mei 2015

Wat te doen deze week?

Deze week begon top met een bezoekje aan de Swanmarket in het Museumpark. Het is altijd weer genieten om langs de kramen te slenteren, de mooie spullen te bewonderen, hier en daar wat te kopen en uiteindelijk bij de foodtrucks en het terras te belanden.
De komende zomer regelmatig in herhaling en maandelijks te bezoeken, ook in allerlei steden buiten Rotterdam.


Herdenken 14-5-1940
Komende week staat er weer van alles op stapel in Rotterdam.
Op 14 mei staat de dag natuurlijk in het teken van het herdenken van het bombardement, 75 jaar geleden.
Ik bracht eerder al een bezoekje aan de tentoonstelling: de Aanval van Museum Rotterdam in de Onderzeebootloods. Een aanrader voor alle Rotterdammers en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Nederland. Als je gaat, ga dan met de Aqualiner, dit geeft een extra dimensie aan je bezoek.


Op een aantal plekken in de stad zoals CS zijn pop-up informatiepunten waar je informatie kunt krijgen over deze tentoonstelling. 
Ook houdt Museum Rotterdam op twitter in deze dagen van uur tot uur bij wat er gebeurde tijdens de 5 dagen strijd voorafgaand aan het bombardement van 14 mei 1940. Erg bijzonder.

 

14 mei is ook de dag van de Brandgrensrun. Een hele andere manier van herdenken maar wel een die aanslaat. 's Avonds om 21 uur starten duizenden lopers vanaf de Laurenskerk en lopen de route van de Brandgrens die zo'n 12 km is.
De brandgrens van Rotterdam is sinds 2010 op de trottoirs van de stad gemarkeerd en zo voor iedereen zichtbaar. Met de Brandgrensrun hopen de initiatiefnemers de grens met duizenden lopers tot leven te brengen.
De Brandgrensrun volgt dezelfde principes als andere runs van de Rotterdam Running Crew. Het is geen wedstrijd, eindtijden zijn onbelangrijk en er is geen podium. Deze editie belooft nog vele malen spectaculairder te worden dan eerdere RRC-runs. Een run waar nog lang over zal worden nagepraat.Op 14 mei zal er op vele plekken in de stad het grote bombardement worden herdacht. Om half 2 luiden 10 minuten lang alle klokken binnen de Brandgrens.
Vorig jaar was ik op het Plein 1940 tijdens een indrukwekkende bijeenkomst.Food Truck Festival Trek
En dan sluiten we de week weer positief af. 
Van 14 t/m 17 mei is er het enorm leuke Food Truck Festival Trek in het Vroesenpark in Blijdorp waar ze er één groot sfeervol openlucht restaurant van gaan maken. 
Aan het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak zal het niet ontbreken volgens de site. Ik ben zeer benieuwd en ga vast een kijkje nemen.Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...