vrijdag 22 mei 2015

Klussen en tuinieren op de Nieuwe Binnenweg


Op de Nieuwe Binnenweg in Downtown Rotterdam, wordt het steeds leuker. 
Er heeft een flinke opknapbeurt plaats gevonden aan de Nieuwe Binnenweg en dat werpt zijn vruchten af. In deze lange straat in het Museumkwartier die loopt vanaf de Oude Binnenweg in het centrum tot Delfsfhaven, zijn steeds meer leuke winkeltjes en eettentjes te vinden. 
Hotspots die je echt eens moet bezoeken als je hier in de buurt bent. En dat was ik pas!
In het laatste gedeelte net voorbij de 's Gravendijkwal, zitten de eerste winkeltjes die ik hier laat zien:Het assortiment van STEK de stadstuinwinkel bestaat uit biologische zaden, natuurlijke planten en duurzame producten waarmee elke stadstuin, balkon of dakterras omgetoverd kan worden tot een groen paradijs. 
Daarnaast kunnen ze hier met je meedenken over je tuinontwerp en je adviseren met de inrichting van je tuin of balkon.
Maar het is vooral een groene oase midden in de stad, met veel planten voor binnen en buiten, waar het heerlijk is om even rond te kijken. Achter de winkel is een tuin waar ook nog eens veel tuinplanten te vinden zijn.

Naast Stek is de verf- en vintagewinkel Heart & Home te vinden. 
Stek is al een jaar of 10 te vinden op de Nieuwe Binnenweg, Heart & Home is pas een paar maanden open. Maar ze hebben in die korte tijd al een mooi plekje gecreëerd met hun Annie Sloane kalkverf en allerlei meubeltjes die ze hiermee opknappen. 
Het voordeel van deze verf is dat je er gelijk mee aan de slag kunt gaan zonder eerst te schuren en ander voorwerk te doen, ideaal dus. Ze geven ook workshops en als je niet zo handig bent kunnen zij jouw meubeltjes verven en stofferen.
en de geurkaarsen roken zoooo lekker toen ik binnenkwam!Wat heel leuk is, is dat zaterdag 23 mei, beide winkels staan op op de Zaait!-editie van Rotterdamse Oogst.  Dus als je naar deze markt gaat, verf dan een potje met chalkpaint bij Heart & Home Rotterdam en vul 'm daarna met een plantje van STEK de Stadstuinwinkel.
'Zaait!' is te vinden op het Heemraadsplein, ook gelegen aan de Nieuwe Binnenweg, dat voor een dag verandert in een dorpsplein met een vrijmarkt voor moes- & nutsplanten, veel lekkere hapjes en drankjes, muziek en gezelligheid. 
Een goed begin van het Pinksterweekend!

Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...