vrijdag 8 mei 2015

Het circus is in de stad!Van 6 tot en met 10 mei is Rotterdam het decor en podium van het internationale circustheater tijdens het Circusstad festival.  Het festivalterrein is op het Schouwburgplein, waar je in verschillende circustenten kan genieten van een groot aantal voorstellingen. Er zijn ook voorstellingen te zien zijn in het Oude Luxor Theater, de Rotterdamse Schouwburg en de Circusloods op Katendrecht.
Elke dag kan jong en oud ook meedoen aan diverse workshops, waaronder ballopen, jongleren. Ook leren de artiesten van de Finse circustheatergroep Silver Lining hun trucs aan degene die daar interesse voor heeft. Verder is er ook een grote circustent als speelplaats ingericht. Met hulp van Circus Rotjeknor kun je aan de slag met kegels, éénwielers en nog veel meer uitdagend materiaal uit het circus.

  

Naast allerlei betaalde voorstellingen worden er op het Schouwburgplein ook gratis optredens gegeven door studenten van de Codarts circusopleiding. Ik genoot van een prachtige act van 2 luchtacrobaten. Tegen de achtergrond van de stad geeft dit een heel mooi plaatje.


Een aanrader dus om een kijkje te nemen bij het Circusstad festival, dat kan nog t/m zondag 10 mei. Kijk op hun website voor de activiteiten, voorstellingen en tickets.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...