zondag 24 mei 2015

De hele stad is het podium tijdens de Rotterdamse Operadagen


2015 is een jubileumjaar alweer de tiende editie van Operadagen Rotterdam, met het festivalthema (R)evolutie. Vrijheid, gelijkheid, broederschap: wat betekent de leus van de Franse Revolutie nu nog? In voorgaande jaren werd 'Vrijheid' en 'Broederschap' onder de loep genomen, dit jaar richten ze zich op 'Gelijkheid'.


De Rotterdamse Schouwburg is een van de partners van de Operadagen, net als Luxor en De Doelen. Veel optredens vinden daar ook plaats. Maar lang niet allemaal: van het stationsplein tot huiskamers tot het dak van een warenhuis, voorstellingen zijn door heel Rotterdam te vinden. 
"De hele stad is het podium."
Ik maakte deze serie op het Schouwburgplein waar de uitvoering van Figaro plaatsvond in de open lucht. 

Het Schouwburgplein werd het eerste weekend van Operadagen omgetoverd tot een openluchttheater. Het publiek kon zich vier uur lang onderdompelen in de wereld van Beaumarchais en Mozart. Met Figaro brengt Comp. Marius de verhalen van De barbier van Sevilla (1775) en De bruiloft van Figaro (1784) samen tot een gulle bourgondische komedie. 
In de pauze van dit toneelstuk met muziek en zang kreeg het publiek namelijk een Spaanse paella maaltijd met brood en wijn opgediend!
Een bijzondere locatie, een opera tegen de achtergrond van de stad. 
Voor meer informatie over de vele voorstellingen, kijk op de website van Operadagen Rotterdam.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...