maandag 27 april 2015

Zonnige, gezellige, Rotterdamse Koningsdag


Wat was het een mooie Koningdag voor de regio. Dordrecht was even middelpunt van Nederland. Vanmiddag trok ik Rotterdam in, om op verschillende plekken te zien, horen en voelen hoe Koningsdag werd gevierd. 
En ik kan zeggen dat het goed gevierd is, het was overal gezellig druk.

Nieuwe Binnenweg
Ik begon op de Nieuwe Binnenweg waar het altijd een mengeling van culturen is. Vandaag ook met een kleurrijke vrijmarkt, veel muziek van toen en nu van verschillende bands en DJ's. Maar ook drank en lekker eten.
De terrassen zaten vol en de uitdossingen waren soms bijzonder. Kortom, genieten om hier langs te lopen en rond te kijken.
 
Kop van Zuid & Deliplein
Hierna ga ik door naar de Kop van Zuid.
Bij Hotel New York zijn op het terras DJ's actief en wordt er gedanst en gefeest in het oranje zonnetje. De leeftijd is niet heel piep en de sfeer is gezellig.
Dit is toch wel een hele bijzondere plek om zo'n feestje te vieren. Dat hadden de Amerikagangers niet kunnen bedenken toen zij hier ooit vandaan vertrokken om een nieuw leven op te bouwen aan de andere kant van de wereld. Morgen legt er trouwens weer een cruiseschip aan, aan de Wilhelminapier. 

Bij de Fenix Food Factory wordt genoten van een Rotterdams hapje en drankje op de kade met prachtig uitzicht.
Binnen klinkt er live muziek, buiten draait het vlees aan het spit.

Op het Deliplein in Katendrecht geniet jong en oud. Er is een rollerdisco, kleedjesverkoop, spelletjes en gezelligheid.

zie je de schaduw van het vliegende pijltje?

Festivals
Teruglopend over de Erasmusbrug komen we langs een van de festivals. Op een aantal plaatsen in en om het centrum zijn verschillende feesten met verschillende muziek. 
Het ziet er hier super uit op het Willemsplein en er wordt lekker gedanst op de muziek die gedraaid wordt. Een unieke locatie voor het Koningsdagfestival.
En wat een geluk dat de zon schijnt vandaag!
Het was een topdag vandaag. 

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...