dinsdag 7 april 2015

Rondom het Zwaanshals


De Zwaanshals is een straat in het Noorden van Rotterdam ofwel het Oude Noorden.
Sinds enkele jaren is dit gebied in opkomst om te wonen maar ook 'Rondom het Zwaanshals' als gezellig winkelgebied. Steeds meer unieke winkeltjes maar ook restaurantjes vinden hun plekje.
Naast de Zwaanshals zijn het Noordplein met de enorme kookwinkel 'het Kookpunt' en 'Lof der Zoetheid' waar je voor ontbijt, lunch en zoet zaken terecht kunt, maar ook de gerenoveerde Zaagmolenkade een reden om dit gebied een bezoekje te brengen.Maar eerst eens lekker shoppen, we beginnen bij &Designshop.
Zoals de naam al zegt is hier het werk te vinden van veel jonge designers en nieuwe merken. & ofwel EN staat voor Elwin en Nynke, een jong koppel dat naast eigen werk ook werk van andere designers verkoopt. Van sieraden en woonaccessoires tot servies en meubels. En ze hebben ook een uitgebreide webshop. Een winkel helemaal van nu waarnaar ik zeker nog eens terug ga.

Onderweg in de Zwaanshals kom ik veel leuke winkeltjes kledingwinkels maar ook Ma Maison, Brocante & Lifestyle  waar naast brocante ook veel kleur te vinden is. En Opfleuren: een zeer kleurrijke bloemenwinkel.Bij Peper en Zout neem ik binnen een kijkje. 
Kalkverf is hier het motto en wel de verf van Annie Sloan. En om te laten zien wat het effect kan zijn hebben ze natuurlijk een aantal gekalkverfde voorwerpen en meubels staan, zeer fraai gestyled overigens. Hier worden ook leuke workshops gegeven, dat zie je trouwens in meer winkeltjes in het Zwaanshals. Een creatief straatje dus!

En tussen de 'nieuwe' winkeltjes zie je ook de bakker en de groenteboer want het Zwaanshals is ook een gezellige woonstraat.In een mooi hoekpand zit Elle Aime. Geen onbekende als je de bladen en blogs een beetje bijhoudt. Een winkel vol handgemaakte, originele hebbedingetjes en accessoires. De eigenaresse Lisa is illustrator en dat is zeker terug te zien in haar winkel. 
Ze verkoopt veel DIY materialen maar ook allerlei prints, kaarten, boeken, sieraden en kleine woonaccessoires van eigen hand maar ook van andere ontwerpers.
En natuurlijk kan ook hier een workshop worden gevolgd, de tafel staat al klaar! Van haken tot illustreren en gift-wrapping. Ook kun je regelmatig terecht voor een 'make-do&illustrate' middag.

Dat was een eerste rondje. Even bijkomen met een ijsje en binnenkort deel 2 met bijzondere winkeltjes op het Zwaanshals!Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...