dinsdag 17 maart 2015

Word de Luchtsingel een hotspot deze zomer?
De Luchtsingel is een uniek project.  De ruggengraat van het plan is een knalgele houten voetgangersbrug van 390 meter. Samen met de DakAkker op het kantoorpand Schieblock op onderstaande foto, en Park Pompenburg dat momenteel  wordt ontwikkeld en aangeplant.
Het gebied rondom Hofplein in het Central District ligt op een toplocatie in het hart van de stad, maar er is veel leegstand en verwaarloosde buitenruimte. Door dit project dat grotendeels gefinancierd is door het Stadsinitiatief van de gemeente Rotterdam, wordt er op een bijzondere manier nieuw leven geblazen in dit gedeelte van de stad.De uitzichten vanaf de Luchtsingel zijn mooi met in de verte de Markthal, de Laurenskerk en de Red Apple en op de voorgrond de Delftschese Poort.
De Delfstsche Poort was ooit een stadspoort, de eerste was er een van de 10 en stamt uit de Middeleeuwen.  
Vlak voor de oorlog is begonnen met het verplaatsen van de poort, bij het bombardement is het nagenoeg vernietigd.Vijftig jaar later werd er op de oorspronkelijke plaats van de Delftsche poort aan het Pompenburg een reconstructie in staal opgericht, ontworpen door de kunstenaar Cor Kraat. Rond de poort zijn enkele restanten opgesteld van de gebeeldhouwde ornamenten die de oorspronkelijke poort sierden.Het Hofplein met in het verlengde de Coolsingel met het 100 jarige stadhuis.

Iedereen kon en kan mee betalen aan dit project door een plankje op de Luchtsingel te kopen.
Samen met warenhuis Groos is dit een bijzondere plek in de stad geworden die zich de komende jaren kan gaan ontwikkelen als hotspot. Zeker samen met de horeca en andere ondernemers in de Hofbogen en de vergroening van de daken daarop. Ik blijf het volgen!
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...