zondag 1 februari 2015

Wat maken we nou?


Op de Wilhelminapier tegenover 'de Rotterdam' in 'Las Palmas', zijn 2 musea gevestigd. Het 'Nederlands Fotomuseum' waar nu de mooie tentoonstelling 'Rotterdam in the Picture' te zien is. 

Maar ook is hier tijdelijk het 'Museum Rotterdam' te vinden.
Vanaf 2016 heeft het museum een nieuwe vaste locatie nl het 'Timmerhuis'. In dit architectonische hoogstandje in aanbouw (van Rem Koolhaas) komen oud en nieuw samen op een historische plek in de oude stadsdriehoek.
Een passende locatie waar 'Museum Rotterdam' het verhaal van Rotterdam gaat vertellen.


Nu is er in 'Musem Rotterdam' in 'Las Palmas' de tentoonstelling: 'Wat maken we nou?' in vervolg op de tentoonstelling 'Echte Rotterdammers' van vorig jaar.Ruim 200 Rotterdammers laten zien wat zij maken. Een leuke doe-tentoonstelling met veel interactie: steek zelf je handen uit de mouwen aan een van de werktafels! Of neem een lekker drankje en hapje gemaakt door de Talentfabriek. 
Je kunt er ook workshops volgen of een kinderfeestje vieren.
Een hele leuke workshop lijkt mij op 7 februari en 7 maart:  'hoed maken van echt Rotterdams vilt'. En als dit het resultaat kan zijn....


'Echte Rotterdammers, wat maken we nou?' is nog tot 15 maart te zien.Eenmaal weer buiten begon het te schemeren en omdat het prachtig weer was besloot ik lopend de Erasmusbrug over te gaan naar de metro. En daar heb ik geen spijt van gehad. 

Op het KPN gebouw was een mooie lichtreclame te zien van het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam), vandaag trouwens de laatste dag.
En boven de Maas hingen een paar zware wolken waardoor er een kleurige zonsondergang was te zien.
  

Rechts de Euromast in beeld met het verlichte Wereldmuseum en de ernaast gelegen oude Veerhaven. In de verte de lichten en de kranen van de huidige havens.

Een mooie afsluiting van de eerste Instawalk voor mij. Ik hoop dat er nog vele gaan volgen!

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...