woensdag 4 februari 2015

Oude en nieuwe pareltjesNa de laatste posten op de Wilhelminapier te hebben doorgebracht met de Instawalk wandeling gaan we nu terug naar een wat ouder gedeelte van Rotterdam. Hoewel ook hier de mix met de nieuwe architectuur duidelijk aanwezig is. Toch worden de oude elementen en sfeer in ere gehouden. 
Het Gelderseplein tussen het CitizenM hotel en de oude pandjes wordt prachtig aangelegd en straks als het weer wat mooier wordt, gaat dit een hele gezellige plek worden!Vanuit de Oude Haven zijn er doorkijkjes naar de Kubuswoningen en De Rotterdam op de Wilhelminapier. 
En kijk je omhoog dan zie je een mooie doorgaande lijn van oud naar nieuw.
Het 70 meter hoge woongebouw Wijnhaeve ontworpen in een modern klassiek stijl staat aan de rand van de Oude Haven.
Van de Oude Haven loop je naar de Wijnhaven door een bijzondere tunnel. Laat ik in de volgende post zien. 
Maar eerst nog even genieten van de oude schepen die nu vaak in gebruik zijn als woonschip en de mooie Willemsbrug op de achtergrond. Met de wolkenluchten een oud Hollands plaatje!
De Willemsbrug ligt op korte afstand van de Erasmusbrug en is 1 van de 4 Noord-Zuid verbindingen naast de Maastunnel en de jarige van Brienenoordbrug.Een mooi overzicht van dit hele gebied zie je op deze foto: KLIK. 

In de laatste editie van het Doordewijkertje schreef ik ook over de Oude Haven. Dit artikel is ook terug te lezen op mijn Pinterest-pagina.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...