zondag 25 januari 2015

Rotterdam in the pictureIn het kader van de opening van de tentoonstelling 'Rotterdam In The Picture' organiseerde InstaWalk010 een wandeling over de Kop van Zuid met mooie tussenstops. 
In Rotterdam In The Picture, wordt 175 jaar fotografie in Rotterdam getoond. Foto's van tientallen fotografen zijn te zien.
InstaWalks worden wereldwijd georganiseerd. Ook in Nederland en zeker in fotogeniek Rotterdam worden er Instawalks georganiseerd. Door de foto’s te koppelen aan een hashtag ontstaat er een fotogroep op Instagram. Dit keer dus #rotterdaminthepicture, als je op Instagram de foto's wilt zien.
De tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Las Palmas, werd door de conservator toegelicht tijdens een korte rondleiding vooraf aan de wandeling. Ter inspiratie voor onze wandeling! Ik heb nog lang niet alles gezien dus ga zeker nog eens terug want ik zag prachtige beelden, vooral de foto's gemaakt tijdens de 2e wereldoorlog vond ik erg bijzonder.  
  


Na afloop van de wandeling mochten we ook bij de opening zijn. Icoon Jules Deelder opende de tentoonstelling en zijn dochter Ari zorgde voor de muziek.

Hotel New York en de punt van de Wilhelminapier was de eerste tussenstop voor de ongeveer 100 fotografen die meeliepen. Dat lijkt heel veel maar omdat iedereen bezig is om mooie plaatjes te maken en er genoeg ruimte is, viel dat erg mee.De Maas, de watertaxi's die over de Maas naar de verschillende stopplaatsen varen maar ook het Wereldmuseum en de Erasmusbrug zijn dankbare onderwerpen om te fotograferen.

Ook de weerspiegelingen in de plassen werden vastgelegd en sommigen gingen daar erg ver in.  


De architectuur, het lijnenspel en dat tegen de strakblauwe lucht levert mooie foto's op.

En dit was dan nog maar de Kop van Zuid.
Onze volgende tussenstop was aan de anderen kant van de Rijnhavenbrug in de oude Fenixloods waar een bijzondere tentoonstelling is te zien.
Volgende post meer hierover.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...